• U bent ingelogd als:

Hercules zaterdag heeft een gemakkelijke middag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Hercules 1 – VSC 1
Uitslag: 8-0
Tom mocht weer een keer minuten maken zaterdag maar slaagde er niet in om te scoren. Dat had wel zomaar gekund want het scorebord bleef flink doortellen in de wedstrijd tegen het sympathieke maar ook onthutsend zwakke VSC wat duidelijk snakt naar het einde van de competitie. Te vrezen valt dat zij die af gaan sluiten met geen enkel punt afgaande op het tegenspel wat ze konden bieden. Voor ons zou het mooi zijn als ze bijvoorbeeld tegen FZO nog gaan stunten maar daar moesten we dus maar niet op rekenen.De teller bleef uiteindelijk steken op 8-0. De dubbele cijfers waren meer dan haalbaar geweest als we met name in het eerste deel van de tweede helft wat accurater en nauwkeuriger hadden gespeeld. Maar goed, je kunt uiteindelijk niet anders dan tevreden zijn als je een wedstrijd als deze gewoon simpel wint en je er zonder kaarten vanaf komt. Toch was er helaas nog één verliezer want Cas was zo ongelukkig tegen een vervelende blessure aan te lopen na een overtreding van achteren. Vermoedelijk niet eens verkeerd bedoeld maar heel naar uitvallend. En dat terwijl zijn vriendin nog wel speciaal was gekomen om hem aan te moedigen. Te vrezen valt dat we hem een paar weken kwijt zullen zijn.

Zijn wissel viel al vroeg in de wedstrijd maar toen was de pot eigenlijk al beslist. Van meet af aan was het eenrichtingsverkeer en het wachten was slechts op het moment dat de goals zouden gaan vallen. De eerste viel al na een minuut of acht toen Sander in twee instanties voorzette uit een corner en Mickey de bal keihard binnenschoot. Van de zijlijn leek het dat hij in het zijnet belandde maar toen bleek dat hij juichend naar de middenlijn terugliep moesten we constateren dat hij wel degelijk zat.

Mickey had het duidelijk naar zijn zin (veel beter dan de week ervoor) want even later werd een kopbal van hem van de lijn gehaald en nog wat later stond hij helemaal vrij bij een voorzet van Ward zodat hij ook de 2-0 kon laten aantekenen. Dat was ook het moment dat Rafael kwam voor Cas die strompelend de kleedkamer op moest zoeken. Hercules ging vrolijk door met scoren. Eerst stiftte Mark prachtig over de keeper op aangeven van BJ en even later ging Ward zelf op avontuur. Hij haalde de achterlijn over rechts en krulde vervolgens met links (zijn chocoladebeen) de bal in de bovenhoek. Een beauty en 4-0.
Vlak voor rust werd het ook nog 5-0 toen wederom Mark met een droge lage schuiver de VSC-keeper verraste op aangeven van Mickey.

In de rust was het rustig in de kleedkamer. Wel was het zaak om ook in de 2e helft goed en geconcentreerd te blijven spelen en in de flow te blijven met het oog op de wedstrijden die nog gaan komen. Dat moest gebeuren met Rutger op de plek van Bert-Jan. Het beeld van de wedstrijd bleef gelijk. Maar toch slopen er hier en daar wat slordigheden en wat gemakzucht binnen. Ook de aanval opereerde te gehaast en was soms te veel op eigen succes gericht. Gezegd moet worden dat in deze fase VSC ook beter uit de verf kwam. De ploeg verdient een compliment voor de manier waarop ze bleven proberen te voetballen. Er viel wel een gele kaart toen Mark zich prima vrijmaakte waardoor zijn directe tegenstander te laat was met ingrijpen en hij hem even lelijk raakte. Gelukkig zonder grote gevolgen dit keer. Na een klein half uur vond Melvin het welletjes en meende hij een scorende duit in het zakje te moeten doen. Aangespeeld door Jules draaide hij zich vrij en schoot bijna letterlijk uit zijn slof. Een prachtige pegel in de linkerbovenhoek was het gevolg. Grote klasse!
Dat smaakte blijkbaar naar meer want amper twee minuten later scoorde hij ook de zevende. Wederom een fraaie. Ward stuurde Rutger diep langs de lijn op rechts, een strakke harde voorzet en boem, in één keer binnen gelegd.

Ward werd meteen bedankt voor bewezen diensten waardoor Tom de wedstrijd af mocht maken. In het restant werd nog één keer gescoord. Mickey tikte zijn derde van de middag binnen uit een doorkopballetje van Jules die een pass van Sander verlengde.

Daar bleef het bij qua scoren. Olaf moest zowaar een keer een prima redding verrichten (en dus moest zijn kleiding toch nog in de was) en er was nog gedoe met een boze meneer die wilde dat onze wedstrijd nou eindelijk eens afgelopen was (want de zijne moest nog beginnen). Onnodig en ook irritant maar rustig opgelost door een goed leidende scheidsrechter. Die overigens wel redelijk snel daarna een einde maakte aan het toch wel ietwat gezapige potje.

Frappant was dat onze ‘monsterscore’ nog niet eens de topper van de dag bleek te zijn. Koploper FZO had er namelijk ook zin in want zij droogden Odin met maar liefst 9-0 af. Voor ons een signaal dat zij daar in Zeist nog steeds erg gretig zijn om de titel te pakken. Net als wijzelf. EDO en Voorwaarts hebben de punten gedeeld. Zeker niet ongunstig. Maarssen won van VVJ en blijft volop in de race.

Het blijft superspannend dus. Volgende week naar Odin. Dan zien we verder en weten we weer meer. Als u zin hebt……….

Tot slot: uit het feit dat Frank en Pieter nog niet genoemd zijn in dit verslag mag niet geconstateerd worden dat zij geen inbreng hadden. Integendeel, zou ik willen zeggen!

Frank van den Heuvel