• U bent ingelogd als:

Hercules zaterdag combineert naar mooie overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Hercules 1 – VVJ 1
Uitslag: 3- 0

Van de laatste vier duels tegen VVJ won Zaterdag 1 vier keer. De grootste uitslag was in maart 2015 met 8-2 waarbij zelfs trainer Frank Bruinis de nodige minuten meespeelde. Dat het vanmiddag niet zo’n grote uitslag zou worden stond vooraf vast. De stand op de ranglijst was duidelijk; beide teams
15 punten uit evenveel duels met VVJ net een iets beter doelsaldo (+2).

Wil Zaterdag 1 nog een rol van betekenis spelen dan is het zaak om na twee verloren duels niet verder achterop te raken bij de koplopers. Na een slechte wedstrijd vorige week bij FZO gooide Zaterdag 1 opnieuw de speelwijze om. Terug naar de vertrouwde jeugdopstelling en dat hielp. Vanmiddag was het zeker het kijken waard.

Eerste helft
Hercules startte voortvarend. De eerste paar aanvallen werden echter voor buitenspel afgevlagd. Aan de kant van onze verdediging was het Insa die een paar keer moest ingrijpen. VVJ probeerde via de lange bal haar spitsen te bereiken. De eerste kans is voor de thuisclub, maar het schot van Cas zeilt naast de goal. In de loop van het duel wordt duidelijk dat Hercules de voetballende ploeg is. Vanaf de flanken is de thuisploeg via de voorzetten van Barry gevaarlijk. Eenmaal kopt Mickey net over.

Daarna maakt Sander een mooie actie tussen drie man door. Uiteindelijk belandt de bal bij Mickey die de 1-0 scoort in de 17e minuut. Zoals zo vaak volgt de tegenstoot snel. De eerste keer dat VVJ doorkomt, is het direct gevaarlijk. Iedereen staat aan de grond genageld als de rechter doelpaal uitkomst biedt. VVJ beseft dat het nu moet aanvallen. Een vrije bal vanaf rechts wordt door Olaf tot corner gewerkt.

Na 30 minuten neemt Sander een vrije trap vanaf zo’n 18 meter van de goal. Via het hoofd van Pieter komt de bal voor de voeten van Mickey die uithaalt. In eerste instantie redt de keeper nog, maar in de rebound is het alsnog raak.

Ook achterin staat Hercules zijn mannetje, keer op keer wordt goed verdedigd en rondgespeeld. Met behulp van het middenveld blijft het combineren in het juiste tempo. Als uit een van de combinaties Cas er vandoor gaat, wordt hij onderuit gehaald en volgt een gele kaart voor de tegenstander. Helaas gaat de vrije trap van Sander huizenhoog over.

Tweede helft
Het devies is om zo door te gaan als in de eerste helft. Sander breekt al na 3 minuten door en zijn schot gaat net over de goal. Vervolgens speelt het duel zich lange tijd af op het middenveld. Als de bal bij Mickey in de 16 komt, zet hij twee keer goed door en de bal komt bij Sander die er beheerst 3-0 van maakt. De scheidsrechter keurt de goal goed, echter wordt hij teruggehaald door de grensrechter die een overtreding constateerde. De goal wordt alsnog afgekeurd. Terecht! Zo nu en dan komt de tegenstander hard in. Hercules blijft op zoek naar de volgende treffer. Een schot van Pieter wordt geblokkeerd in de 16. Dat leek hands. Maar geen penalty gegeven. Onterecht?

De mooiste actie van de wedstrijd volgt als Olaf een verre uittrap neemt, vervolgens ontvangt Mark de bal, neemt de bal in de draai mee en passeert daarmee twee tegenstanders. Daarna speelt hij de bal voor zich uit en rondt af op de keeper die de bal onder zijn lichaam door laat gaan.
Het is alsnog 3-0.

De volgende wissels vinden achtereenvolgens plaats; Frank voor Guus, Bert Jan voor Rutger en Melvin voor Sander. In de resterende tijd zien we nog een prachtige vrije trap van Sander op het hoofd van Pieter. Zijn harde kopbal wordt door de keeper maar net onder de lat vandaan getikt. Aan onze kant is het Olaf die nog enkele keren in actie moet komen en dat doet hij prima. Echt gevaarlijk is VVJ niet meer. Het laatste wapenfeit is voor de thuisclub; Melvin die hard over schiet.

Al met al een mooie middag met goed combinatievoetbal waarbij de verdediging weinig weggaf, het middenveld als aanspeelpunt fungeerde en de voorhoede de ballen er deze keer wel in schoot.

Volgende week
Volgende week start de tweede helft van de competitiehelft en dan is de Zaterdag 1 vrij.
Op zaterdag 10 december bent u weer van harte welkom om de Zaterdag 1 aan te moedigen tegen stadsgenoot HMS. De laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Daarna ligt de competitie voorlopig stil tot half februari volgend jaar.

Ruud van der Weert
De foto’s zijn dit keer van freelance Jules Meijs

Frank van den Heuvel