• U bent ingelogd als:

Hercules zaterdag boekt gedegen overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Odin 1 – Hercules 1
Uitslag: 1 – 4
Echt goed was het niet afgelopen zaterdag in de zandbak achter het stadion. Bij vlagen wel, maar in sommige fases was het toch nog stroperig en slordig. Met name in de openingsfase was het zoeken naar de juiste opstelling en de manier om het fel startende Odin te bestrijden. Met de herinnering aan vorig jaar in het geheugen (toen we door een moeizaam gelijkspel twee dure punten lieten liggen die ons aan het eind van de rit opbraken), riep dat even wat zorgen op aan de winderige zijkant. Maar die verdwenen snel omdat Mickey na een kwartiertje de ban brak en hij de score opende met een droge knal in de benedenhoek nadat hij gestuurd was door Sander en hij zich keurig vrij had gespeeld. De Odinkeeper, die so wie so niet een heel sterke middag had, zag er bij dit schot niet heel goed uit.In het eerste kwartier was er verder niet veel gebeurd behalve aftasten en wennen aan de omstandigheden. Wel was er een forse overtreding op Rutger die met een vrije trap maar niet met een kaart werd bestraft door de goed leidende scheidsrechter.
Odin moest al snel wisselen met als gevolg dat Hercules sterker en dwingender werd. Dat leverde een aantal mogelijkheden op. Tweemaal brak Sander door, op aangeven van Mickey en van Melvin. De eerste keer kreeg hij de bal net niet onder controle, de tweede keer werd hij teruggefloten voor buitenspel. Hoewel het er van de zijkant erg op leek dat hij van eigen helft startte. Guus zette Mark goed op weg richting het vijandelijke doel maar nu kon de keeper met de voet redden.

Uit de corner die dat opleverde liet Odin zien hoe het (niet) moet. De ingeschoten bal werd eerst wat ongelukkig verlengd door een verdediger en vervolgens torende zijn collega boven alles en iedereen uit en kopte de bal achter zijn eigen doelman. Beetje mazzel voor ons maar gezien het spelbeeld niet onterecht. In het laatste deel van de eerste helft moest Odin nogmaals wisselen en bleef Hercules bovenliggend. Alleen op het allerlaatste moment slaagde Odin erin om echt gevaar te stichten in ons doelgebied. Olaf was paraat en kon de bal wegstompen. Zijn evenknie aan de andere kant maaide vervolgens nogal potsierlijk over de bal maar zijn mispeer bleef zonder gevolgen want de corner die hij weggaf hoefde niet meer genomen te worden.

Odin startte de tweede helft ietsje feller maar het echte gevaar kwam toch van de bezoekers. Guus stuurde Ward mooi diep maar die liep de bal helaas net over de achterlijn waardoor de voorzet kansloos werd. Insa pompte de bal in de 16 na een perfecte interventie. Jarige Mark dacht te scoren maar schoot net naast. Terwijl Melvin vlak achter hem in nog veel betere positie stond.
Een verhoging van de score kon niet lang uitblijven. Het was Rutger, gestuurd van eigen helft dus geen buitenspel (!), die een vrij veld kreeg met Mickey in zijn buurt. Hij deed het uiteindelijk toch zelf, alhoewel hij twee instanties nodig had om de derde op het bord te zetten. Odin probeerde iets terug te doen maar de kopbal miste echte kracht en werd een simpele prooi voor Olaf. Melvin liet zien hoe het wel moet toen hij dankbaar profiteerde van de ruimte voor hem en van de dieptepass van Ward achter hem. De keeper werd verschalkt met een mooi boogballetje en het kwartet was vol.

Tijd voor wat wissels aan onze kant. Rafael verving Mark, BJ loste Guus af en even later kwam Tom (daar is hij weer!) de hinkende Ward uit zijn lijden verlossen. Dat was wat sneu voor Steven die al warmliep om de moegestreden Melvin te vervangen. Die moest nu echter door om de 90 minuten vol te maken. Een fikse klus voor iemand die vooraf niet als loopwonder werd erkend maar die al met al een flink aantal zeer nuttige meters heeft gemaakt in het veld. Heel even verslapte de aandacht (alhoewel het al een beetje een rommelige fase was) achterin en prompt profiteerde Odin’s nummer 15 door de bal in één keer uit de lucht vol op de pantoffel te nemen. De bal verdween in de uiterste bovenhoek waardoor Olaf volstrekt kansloos was maar hij wel zijn clean-sheet moest opgeven. Daarmee was ook wel het laatste venijn uit de wedstrijd. Er was nog een beetje opwinding toen Jules slordig uitverdedigde en hij vervolgens onterecht boos werd op zijn grens die niet vlagde voor buitenspel. Uit de corner ontstond een scrimmage in ons doelgebied waarbij Odin een strafschop claimde. Daar was de leidsman niet gevoelig voor. Nog een doelpunt zou ook wel iets te veel eer zijn geweest voor een niet al te beste tegenstander die er hier en daar behoorlijk fors inging. Het kostte ze uiteindelijk één gele kaart maar gelukkig bleven de Herculesspelers heel (afgezien van krampen en pijntjes omdat de wedstrijd veel energie had gevergd).

We eindigden dus met 1-4, met drie punten en zonder kaartenschade. Een prima en gedegen overwinning (met ook een nuttige bijdrage van de nog niet genoemde Frank als linksback) en weer een stap verder op weg naar de top van de ranglijst. Die komt in zicht maar het zal nog heel wat moeite kosten om ook echt bovenaan te eindigen. Concurrent FZO liet namelijk vandaag niet veel heel van onze volgende tegenstander Voorwaarts. Wederom een indicatie voor de goede serie waar ze in lijken te zitten en voor de gretigheid waarmee ook zij kampioen hopen te worden. En een waarschuwing voor onze jongens omdat de buurman nu extra gebrand zal zijn om volgende week ons pootje te lichten. Gemotiveerd hoeven zij toch al nooit te worden voor potjes tegen ons, nu zullen ze revanche op zichzelf willen nemen. We zijn dus gewaarschuwd.

Maar met de huidige gang van zaken is er geen reden om deze wedstrijd niet met vertrouwen tegemoet te zien. Daarvoor waren er vandaag voldoende prima aanknopingspunten te zien.

Komt u kijken a.s. zaterdag om 15.00u op Voordorp?

Frank van den Heuvel