• U bent ingelogd als:

hercules zaterdag 1: Zwaar veld, makkelijke middag.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Datum: 04 december 2017
Wedstrijd: Lekvogels 1 – Hercules 1
Uitslag: 1 – 6

Waar we een zware strijd om de plek achter de koplopers hadden verwacht, was alleen het veld erg zwaar op een koude middag langs de snelweg in Lexmond. Want de tegenstand van de Lekvogels bleek minder lastig te bestrijden dan vooraf gedacht. Terwijl onze sympathieke tegenstanders toch bijvoorbeeld ook Houten op een gelijkspel hadden gehouden, eerder deze competitie. Dat hun keeper al wat vroeg voor Sinterklaas speelde, werkte ook nog eens in ons voordeel. Met als resultaat een grote uitslag: 1-6 maar liefst. Een beetje geflatteerd misschien maar anderzijds moet gezegd worden dat de Vogels alle hoeken van het veld wel hebben gezien.

Hoe ging dit in zijn werk?

De openingszet was nog voor Lekvogels met een aanval en een corner, Maar daarna nam Hercules het heft in handen. Nabor maakte zich prima vrij maar Cas kon niet vervolgen. Vervolgens was het de goed spelende Frank die eerst Sander bediende en even later Jules aan het werk zette. Gevolgd door een mooie aanval die resulteerde in een corner. Genomen door Sander kwam de bal via via voor de voeten van Mickey die niet aarzelde en de 0-1 binnenschoot.
Dit bleef het beeld van de wedstrijd. Hercules drong aan, er waren kansen en kansjes, Lekvogels deed slechts sporadisch iets terug. Maar toen ging het ineens wat harder. Sander komt, een beetje met toeval, in positie, hij ziet Mark, die genadeloos uithaalt van afstand. Binnen! Een doelpunt dat wat leek op de winnende treffer van Elinkwijk een paar weken geleden. En de koek was dus nog niet op want vanaf de aftrap werd de bal teruggespeeld op de Lexmondse keeper. Die wordt verrast door de bal en het slechte veld en trapt over de bal heen (ik snap nu dat men snakt naar kunstgras). Mark is attent en ter plekke en hij pakt deze surprise moeiteloos uit. Dus staat het in enen 0-3. Wat een weelde!

Met deze stand werd de rust bereikt. Jammer dat Insa tegen geel aanliep vanwege een iets te harde overtreding op de middenlijn. Maar de tevredenheid overheerste bij de thee (ook vanwege de warmte ervan, wat was het koud langs de lijn).

In het begin van het tweede bedrijf was er een rommelige fase. Lekvogels probeerde nog en er sloop wat nonchalance binnen. Er was een claim voor een pingel (onterecht) en aan de andere kant iets wat op een foute terugspeelbal leek (ook terecht niet gegeven). Uit opnieuw een corner leek Hercules de stand te verhogen toen Jules strak binnen kopte maar op appel van de grens werd de treffer afgekeurd omdat de bal achter was geweest. Jammer maar helaas!

Dus moesten de verkleumde toeschouwers nog een minuut of wat langer wachten op een geldig doelpunt. Dat kwam van Rutger die goed vrij gezet werd door Cas (die een tegenvallende eerste helft liet volgen door een veel betere tweede). Vlak daarna gingen de Vogels van de nul af toen ze profiteerden van geklooi achterin. In deze wedstrijd kon dat lijden, maar als er meer op het spel staat, mag zulk concentratieverlies eigenlijk niet voorkomen.
Een minuut of tien later was het weer raak aan de ‘goede’ kant. Pieter stuurde Mickey weg. Die was sneller en slimmer dan de keeper en de verdediger en hij glipte met de bal naar de achterlijn. Mooi op maat voorgezet en simpel doch doeltreffend opnieuw binnengeschoten door Rutger. 1-5.

Tijd om de wissels in te zetten zodat iedereen ook speelminuten kon maken. Eerst kwam Rafael voor Mark, even later vervingen Tom en Bart respectievelijk Nabor en Jules. Dit trio liet zich goed zien met als hoogtepunt de treffer voor Tom die het voorbereidende werk van nogmaals Cas beloonde door zich goed vrij te maken en beheerst binnen te schieten.

Bijna maakte hij ook nog een tweede. De kans die hij van Rutger kreeg had er eigenlijk wel in gemoeten, maar hij schoot (ver) over. Het slot van de wedstrijd was lichtelijk chaotisch. Helaas verstapte Rafael zich en moest naar de kant. In de slotseconde maakte Frank duidelijk hands maar hij stond zodanig met zijn rug naar de scheids dat die dit onmogelijk kon zien (vermoedelijk als enige). En zo was er in ieder geval nog iets meer om over na te praten in de gelukkige warme en gezellige bestuurskamer.

Hercules keerde tevreden en in het donker terug naar Voordorp. Lekvogels was teleurgesteld maar erkende dat ze terecht verslagen waren. Houten verspeelde verrassend punten tegen VVJ, Elinkwijk kwam niet in actie vanwege een afgelasting. Het schuift dus in punten wat dichter in elkaar maar gezien het verschil in aantallen gespeelde wedstrijden is dit beeld sterk vertekend. Wij blijven wel stevig op plaats drie voorlopig. Dat is mooi en moet vooral ook zo blijven (preciezer gezegd: dit moet niet lager worden; hoger mag uiteraard wel). De eerste opgave daarvoor is aankomende zaterdag, thuis tegen DVSU. Twee jaar gelden hadden we het knap lastig tegen de Lunetters. We gaan zien of we ze nu de baas kunnen. Aftrap zoals gebruikelijk om 15.00u op veld 8. Daar is meestal plaats genoeg voor de toeschouwers. U kunt er dus vast nog wel bij

Frank van den Heuvel