• U bent ingelogd als:

Hercules (zat) sluit af met eenvoudige overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Uitslag: 1-3
Wegens het overlijden van de elftalleider van EDO 2 was de oorspronkelijke ontmoeting afgelast. Ook een tweede poging ging, dit keer wegens de slechte weersomstandigheden, niet door.
Dan moest het deze week maar gebeuren. De wedstrijd moet voor aankomende zaterdag gespeeld worden. De KNVB stelde pas maandagmorgen vast dat er dinsdagavond gespeeld moet worden.
Improviseren dus om binnen één dag een elftal en de staf op de been te brengen.Het belang voor Hercules is immers groot.Op 3 mei staat in Regiosport AD; “‘Lopik wacht af bij EDO- Hercules”
“In de vierde klasse F wordt vanavond het inhaalduel EDO-Hercules gespeld. Voor Hercules is het de laatste wedstrijd. Verliest de ploeg van Maykel Tak dan is Lopik, dat één punt meer heeft dan de Utrechters, kampioen. Bij ieder ander resultaat kan Lopik zaterdag tegen VIOD Tienhoven op eigen kracht de titel grijpen.”
Voor EDO staat er ook nog wat op het spel. Bij winst lonkt een periodekampioenschap.

Dit keer zijn de omstandigheden wel anders. Voetballen op een mooie voorjaarsavond. De ontvangst is vriendelijk.
Nu dat Jerry weer speelgerechtigd is, kiest Hercules voor drie aanvallers in een 1:4:3:3 opstelling.
Als extra slot op de deur is Mitchel Dijkstra (A1) meegereisd.

Eerste helft
EDO laat in het begin al zien dat het wil voetballen. Wat een verademing t.o.v. afgelopen zaterdag waarin voornamelijk sprake was van anti voetbal (VVJ). Na 10 minuten lukt het Hercules om de eerste keer door te komen. Daarna is het Vincent die uit de tweede corner, die in het vijf meter gebied gekopt wordt, in kluwen van spelers het laatste zetje geeft 0-1. Meerdere aanvallen volgen, een hard schot van Sander en een hele mooie combinatie tussen die laatste en Jerry die voor de 0-2 zorgt.
Na 35 minuten is het Olaf die fraai redt op een schot vanuit de 16 van EDO.
Het is toch vooral Hercules wat de wedstrijd maakt en uit een prachtige diepe bal van Melvin is het opnieuw een combinatie tussen Jerry en Sander waarbij nu Sander afrond (0-3).
Tegen het einde van de eerste helft wordt Sander nog hard tegen zijn neus geraakt. Even is het spelen met 10 man.

Tweede helft
Een veel actiever EDO. Hercules laat het gas los, en laat EDO komen. Enkele keren is EDO gevaarlijk. De linies raken verder uit elkaar. Het is vooral Vincent die veel meters maakt om alle zeilen bij te zetten. Hercules brengt dan Mitchel in voor Melvin die de wedstrijd van afgelopen zaterdag nog is de benen heeft. Mitchel maakt een prima invalbeurt, voor het eerst op het hoogste niveau.
Toch kan Hercules niet voorkomen dat EDO uit een hoge bal inkopt het is 1-3.
EDO blijft aandringen, echter het is vaak onmachtig om af te ronden. Dat is maar goed ook want de concentratie verslapt bij Hercules. Zowel Jerry als Sander krijgen nog een 100% kans.
De afronding is niet scherp genoeg. Vincent schiet dan nog net naast via een onderschepte uittrap van de keeper.

Als Rafael voor Jerry komt en later Tom voor Insa gaat de rem erop en wordt de wedstrijd uitgespeeld. De laatste 3 punten zijn binnen in een uitermate sportieve wedstrijd met een jonge scheidsrechter die deze wedstrijd ‘prima aanvoelde’.

Zaterdag 7 mei
De volgende ochtend viel te lezen in Regiosport AD ; “Lopik nog geen kampioen”. En dat wil Hercules graag zo houden. Het AD gaat verder; “Hercules heeft gisteren het inhaalduel in de vierde klasse F zaterdag met 1-3 van stadsgenoot EDO gewonnen. Voor de ploeg van Maykel Tak was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Hercules is nu koploper met twee punten meer dan Lopik. Wint Lopik zaterdag de thuiswedstrijd van VIOD, dan zijn ze kampioen. Bij ieder ander resultaat is de titel voor Hercules.”
Het ‘stel dat’ en ‘wat als’ kan beginnen.

Ruud van der Weert