• U bent ingelogd als:

Hercules (zat), opdracht geslaagd, nu wordt het pas echt spannend

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Wedstrijd: Hercules 1 – SEC 1
Uitslag: 6 -1
Want ook een op het oog simpele opdracht moet je eerst maar eens tot een goed einde brengen voordat je verder kunt kijken. Het was dus zaak om de wedstrijd tegen SEC over de streep te trekken om dan het vizier te kunnen richten op het afsluitende kwartet wedstrijden tegen de nummers 2 tot en met 5 uit de tussenstand. Te beginnen met de mogelijk beslissende topper tegen runner-up SVM die aanstaande zaterdag op de rol staat.

Zover was het dus nog niet, afgelopen zaterdag bij de aftrap tegen het onderaan staande SEC waar we op de heenweg zo smadelijk van verloren hadden. Hoewel de voortekenen niet ongunstig waren, lag er toch ook een zekere spanning op het geheel, mede gezien de blessures (en de schorsing) die we de afgelopen weken op hadden gelopen. Die zorg bleek niet nodig want opnieuw had Hercules een zeer eenvoudige middag en bleek de selectie breed en goed genoeg om deze klus te klaren. Afgedwongen door zelf goed en met overtuiging te spelen en geholpen door het povere verweer van de Soester ploeg.

Deze week duurde het wel iets langer voor de ban gebroken werd want pas (?!) in de negende minuut werd de score geopend door Bart G die de door de keeper losgelaten bal binnen kon tikken. Dat was na een voorzet van de ver opgerukte Pim en vormde een logisch vervolg op de stormloop die zich vanaf de aftrap voltrok. Weer een minuutje of negen later verdubbelde Radboud de score toen hij droog afrondde op een teruggelegde bal van Rutger die als een ware plaag keer op keer de achterlijn kon halen. Het scorebord bleef met zekere regelmaat doortellen. Rutger forceerde een corner. Die werd door Radboud op het hoofd van Gerrit gedeponeerd die daarmee (eindelijk) zelf tot scoren kon komen. Een beloning voor het harde werken van de laatste weken. Nog voor de rust kwam de teller op vier. Eerst werd de bal nog van de lijn gehaald. Maar na een stevige overtreding op Pim was het wederom Bart G die heel goed zag dat de keeper de rechteronderhoek volkomen vrij liet en hij simpel kon profiteren van deze buitenkans.

Vier-nul bij rust, wedstrijd gepeeld. Zaak om heel te blijven en de pot rustig uit te spelen. Zo geschiedde. Mickey werd gewisseld voor Manuel die zo ook weer eens minuten mocht maken. Hij manifesteerde zich meteen. Want uit een voorzet vanaf zijn kant kon Oussama nummer vijf aantekenen. Dat feestje ging echter niet helemaal door want de scheids had een overtreding gezien (hands) en gaf een penalty in plaats van voordeel. Dus kwam treffer nummer vijf op naam van aanvoerder (!) Cas die geen fout maakte.

Wel sloop er wat concentratieverlies in de ploeg. Misschien begrijpelijk maar toch ook een signaal richting volgende week. Bij een eerste slordigheidje ontstond er nog niet echt gevaar en kon Olaf simpel oprapen. Cas werd uit voorzorg eraf gehaald en Tom kwam voor hem in het veld. Oussama was vervolgens sterk op het middenveld, veroverde de bal en gaf af op Radboud. Die dacht: “Waarom niet gewoon binnen schieten van afstand?”. De keeper was kansloos en het halve dozijn was vol. En zijn persoonlijke score kwam hiermee op zeven (!) treffers in drie wedstrijden. Het smetje op het geheel volgde echter snel. Balverlies en een foute pass gaf een SEC-cer vrije doorgang naar het doel. Nu was Olaf kansloos en verloor daarmee zijn volgende clean-sheet. Bart D maakte de wedstrijd vol door Oussama te vervangen. Wat restte was relatief weinig opwindend. Pim vond Bart G nogmaals maar die rondde te slap af, Insa gooide op Rutger maar ook dat was net niet genoeg, Tom gaf een perfecte steek op Radboud maar die maakte nu zijn nonchalance waar en Bart G kreeg geen pingel (die wel verdiend was) maar een gele kaart (die volstrekt buiten proportie was).

Het spectaculaire slotakkoord was voor Jules. Op aanraden van Sander (die aan de bank gekluisterd zich toch met het spel wilde bemoeien) probeerde hij een afstandsschot. Hij vergat echter even dat hij niet op een rugbyveld stond want zijn huizenhoge schot was prima geweest voor een try in de Six-nations league maar belandde nu op het inloopveldje. Tot hilariteit van alle toeschouwers en tot afgrijzen van Sander die wel zo sportief was om zelf de bal te gaan halen.

Een komisch en tekenend einde van een gemakkelijke en ijskoude middag. De revanche op SEC is gehaald, de punten zijn binnen, het slot van de competitie staat voor de deur. Komende week kunnen we (vermoedelijk weer op volle oorlogssterkte) naar de enig overgebleven concurrent SVM. De echte topper van deze poule dus. In de vorm en de flow waar Hercules nu zit, kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien. In het besef dat we wel vol aan de bak zullen moeten want de tegenstand zal een forse maat groter zijn dan de afgelopen weken. Dus een gewaarschuwde club telt voor twee.

Ik kijk al uit naar deze heerlijke uitdaging. U ook? Als u erbij wilt zijn (en we hopen uiteraard op flinke support): de aftrap is om 14.30u in Maartensdijk.

Frank van den Heuvel