• U bent ingelogd als:

hercules (zat 1)trekt aan langste eind in hete thriller

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was een prachtig potje, afgelopen zaterdag. Het had alles wat voetbal op dit niveau mooi (en lelijk) maakt. Met spanning, sensatie, emotie, frustratie. Met goed voetbal, met fouten en missers. Met wisselende kansen en een stand die meerdere keren over de kop ging. Met een scheidsrechter die een stempel drukte op het geheel waardoor ook de irritaties links en rechts soms opliepen. Waar EDO mogelijk meer last van had dan Hercules (ondanks het aantal kaarten wat er onnodig viel).

Wat er dit keer anders was in de altijd leuke wedstrijden met de groen-witten? We troffen een felle, enthousiaste, gedreven tegenstander die liet zien dat ze dit jaar vol willen gaan voor een hoge eindklassering en die dan ook terecht koploper was. Die dus veel beter was dan vorig seizoen toen ze op mij een veel mattere en wat uitgebluste indruk maakten (en ze onder hun kunnen eindigden en presteerden). Wat gelijk was aan vorig jaar: op basis van inzet, teamspirit, doorzettingsvermogen en ook net iets meer voetballend vermogen, ging Hercules met de drie punten aan de haal. Een lekker resultaat voor de thuisploeg die weer vol meedoet in de bovenste regionen.

Hoe ging dat alles in zijn werk?

Het openingsoffensief was voor Hercules. Pim begon sterk, Nabor ging goed door, Radboud dwong wat af en Cas gaf een steek op Sander die een schotje kon lossen. Maar het was EDO wat al snel op voorsprong kwam. Een paar slordigheidjes op het middenveld en achterin leidden tot een gepareerd schot op doel maar ook tot een onhoudbare rebound. 0-1 na een minuut of 10. Vlak erna was het bijna weer raak via de as maar Olaf kon redden door buiten het strafschopgebied in te grijpen.

Het spel bleef heen en weer golven met mogelijkheden aan beide zijden. Een hachelijk moment kwam toen de bal de arm van Mark raakte. De scheids zag er geen pingel in. Dat was te billijken maar had ook anders uit kunnen pakken. Mogelijk dat Hercules hieruit moed putte want vrijwel meteen erna dwong Radboud een corner af. Sander vond Rutger die simpel de gelijkmaker binnen kopte. De grens meende duwen te hebben gezien maar ook hier gaf de leidsman geen krimp.

Tot aan de rust bleef EDO regelmatig voor gevaar zorgen. Maar Olaf en de rest van de solide verdediging bleven op de been. Wel zag je de irritatie aan EDO-kant toenemen. Ze stoorden zich aan de scheids en kregen prompt de rekening gepresenteerd. Een kaart voor praten en een vrije trap wegens treuzelen bij de uittrap van de keeper. Helaas leverde dat niets op vanwege gepruts van Hercules-kant. De prima linksbuiten, hun nummer 11, kwam nog een keer gevaarlijk door maar schoot voorlangs. Daarmee werd de pauze bereikt.

In het tweede bedrijf ging Hercules beter voetballen. Het spel verplaatste zich meer naar de EDO-helft. Ook werd het feller en harder over en weer. Twee omgekegelde Herculanen moesten door, de ingreep van Cas werd wel bestraft (zelfs met geel). Ook Radboud ging op de bon. EDO haalde voordeel uit de verwarring want ze mochten veel te ver doorkomen. Op het middenveld werd te slap ingegrepen waardoor Insa in de 16 een overtreding moest maken. Dus wees de scheids naar de stip en kwam EDO opnieuw op voorsprong.

Hercules raapte zich bijeen en ging op zoek naar revanche. Die werd gevonden. Wel liep Cas nog tegen een elleboog op (niet bestraft) voordat Sander het eerst zelf probeerde maar hij vervolgens zijn afgeslagen schot omzette in een lepe aflegbal op de inlopende Pim die koel en beheerst de hoek van het EDO-doel vond. Weer gelijk dus en nog tijd om voor de volle winst te gaan. Daarvoor werd ook Gerrit ingezet die Rutger kwam vervangen. Die liet zich meteen goed gelden, zowel voetballend als fysiek. De druk op EDO nam toe en het was via ons beruchte wapen (de verre ingooi van Insa) dat Hercules de leiding kon nemen. Hij slingerde de bal helemaal bij de tweede paal waar Radboud met het hoofd het laatste zetje kon geven. Opnieuw protesteerde de grens maar de treffer bleef op het bord.
Nu was het de beurt aan de bezoekers om nog één keer alles te geven. Gelukkig bleef Ward kalm bij het uitverdedigen en stond ook Olaf zijn mannetje. Oussama en Manuel werden ingebracht om nieuwe energie te brengen. Ous werd nog even omvergelopen door de keeper (die hem lichamelijk fors de baas was), Radboud ontving zijn tweede prent en moest vertrekken, alle EDO-pogingen strandden (niet alleen in schoonheid overigens) en het eindsignaal werd gehoord (na wel heel veel blessuretijd).

Hercules tevreden, EDO teleurgesteld. Begrijpelijk. Maar ook wel terecht gezien het beeld van de hele wedstrijd. Voor de stand in de poule is dit een leuke uitslag. Want nu staan er zomaar drie ploegen aan kop (ook SVM heeft inmiddels negen punten). Het kan en zal dus nog een spannend vervolg gaan worden want, zoals eigenlijk elk jaar, blijken de uitslagen steeds weer verrassend. Er zijn dus geen makkelijke wedstrijden op voorhand. Dat geldt zeker voor onze volgende afspraak: uit tegen VVJ in Overvecht –Noord. Die zijn er immers altijd (extra) op gebrand om van ons te winnen.
We gaan het zien. We starten dan om 14.30u

Frank van den Heuvel

Geef een reactie