• U bent ingelogd als:

Hercules (zat 1) erstoort het carnavalsfeest in Odijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Uitslag: 1 – 4
Alhoewel niemand van de gastvrije thuisclub zich daar erg druk over leek te maken na afloop van de wedstrijd tussen een strijdbaar maar ook pover Odijk en een beter maar nog niet op zijn best spelend Hercules. Met de 1-4 eindstand kon iedereen leven; het gaf het krachtsverschil goed weer. Met name op basis van de prima tweede helft dan want, zoals al eerder deze competitie, was de start van de partij weer eens vals. Of het aan de carnavalsprins, de pupil van de week of de dansmariekes lag zal niemand precies weten, feit was wel dat Hercules heel matig en ongeconcentreerd startte en dat Odijk al na een drietal minuten kon profiteren. Er werd even iets teveel ruimte weggegeven op het middenveld en met een machtig schot van afstand verschalkte één van de geel-blauwen de net iets te ver voor zijn doel staande Olaf. Een fantastische goal, laat dat duidelijk zijn. Maar of hem dat nog eens gaat lukken,………?

Hoe dan ook, Hercules keek tegen een achterstand aan en moest dus vol aan de bak. Dat ging zeker niet gemakkelijk. Integendeel, het voetbal was niet best maar slordig en rommelig op het wat hobbelige echte grasveld. Zou trainen en spelen op kunstgras dan toch zijn invloed hebben bij dit soort omstandigheden? Het zou eigenlijk niet mogen! Toch lukte het al vrij snel om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Uit een ingooi van Insa schoot de bal door richting tweede paal en daar wist Sander wel raad met dit presentje.

Vanaf dat moment kon je al merken dat de wedstrijd ging kantelen. Hercules viel aan, met name via de zijkant van Nabor maar veel verder dan een reeks corners kwam men niet. Odijk bleef keihard knokken en stichtte ook nog een keer of wat gevaar maar dat kon onschadelijk worden gemaakt. Tegenvaller voor de Odijkers was dat hun solide aanvoerder en centrale verdediger naar de kant moest toen hij zich verstapte aan de zijlijn. Ook pakten ze nog een ‘professionele’ gele kaart toen Nabor er weer eens vandoor dreigde te gaan. Echt grote kansen kwamen er niet meer voor de rust dus ging met naar de thee met een 1-1 stand.

Duidelijk was dat er een flinke versnelling hoger geschakeld moest worden om de tegenstander te vloeren. Meerdere spelers kwamen in aanmerking voor een wissel maar het was uiteindelijk Tom die plaats moest maken voor Mark om wat nieuw bloed en elan in het veld te brengen. De boodschap was blijkbaar over gekomen want vanaf de aftrap was er een feller en veel beter Hercules te zien. De druk op het Odijk-doel werd groter en na een minuut of vijf kon Rutger profiteren van een mooie diepe bal van Cas. Hij kwam vrij en drukte beheerst af. Hercules had hierbij wel de mazzel dat de scheidsrechter geen overtreding floot bij de charge die eraan vooraf ging op het middenveld. Snel daarna volgde ook de genadeklap voor de thuisploeg. Mark ontving een afgeslagen bal, hij bleef lang en rustig kijken en vond precies een doorgang richting de scherp staande Gerrit. Die kleurde zijn goede optreden in de spits met een degelijke treffer.

Odijk probeerde wat terug te doen maar het bleef bij speldenprikjes. De volgende rommelfase leidde via een ijverige Rutger tot een corner. Daaruit viel de vierde Hercules-treffer omdat weer Gerrit als laatste de bal raakte in een mêlee van spelers. Rutger claimde achteraf een assist hiervoor (maar mogelijk is hij de enige die dit zo gezien heeft). Met deze 1-4 stand was de angel uit de strijd. Het laatste half uur was het feitelijk eenrichtingsverkeer. Odijk kwam er niet meer aan te pas en de iets té fanatieke grensrechter van Odijk voorkwam een grotere uitslag doordat hij een aantal malen wel erg gemakkelijk buitenspel constateerde. Toch had Hercules ook zelf de kansen beter moeten benutten, daarvoor waren er mogelijkheden genoeg.

Pim (terug van een lange blessureperiode) en Bart G (die ook weer minuten mocht maken) vielen goed en zeer degelijk in (voor Insa en Rafael). De laatste had behoorlijk pech dat een mooi schot nog net geblokkeerd kon worden. Hijzelf had zijn treffer al bijna geteld!

De tijd werd verder rustig en een beetje gezapig uitgespeeld. Mogelijk onder invloed van het stralende lentezonnetje. Dat sloot goed aan bij het gevoel achteraf. Een potje met twee gezichten. Met een prima resultaat en een tweede helft die naar meer smaakt.

Dat kunnen we komende zaterdag laten zien als we Patria thuis ontvangen. Een leuk maar ook altijd gevaarlijk clubje wat zomaar onverwacht en onberekenbaar uit de hoek kan komen. Zaak dus om ook deze klus scherp en geconcentreerd te gaan klaren. Vanaf 15.00u kunt u daar getuige van zijn.

Frank van den Heuvel

Geef een reactie