• U bent ingelogd als:

Hercules wint stadsderby van Magreb 90

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

07.11.2016

Hercules heeft zondag de stadsderby, uit tegen Magreb ’90, met 2-5 gewonnen. De uitslag doet vermoeden dat Hercules een eenvoudige middag had op Papendorp, maar dat was niet het geval. De zege was zwaarbevochten en pas 5 minuten voor het einde was de strijd beslecht. Toen Gilbrano Plet de 2-4 binnen schoot in de 85ste minuut brak het verzet van de fel strijdende thuisploeg die het driekwart van de wedstrijd met een man minder moesten doen, omdat de nogal nadrukkelijk aanwezige arbiter D’Onorio een overtreding van een Magreb-verdediger met een tweede gele kaart, dus rood, bestrafte.

Er gebeurde van alles in de eerste helft van de matig bezochte stadsderby. Beide ploegen kwamen fanatiek uit de startblokken en al in de vierde minuut lag de bal achter Hercules-doelman Fons Mulder. Een misverstand tussen Mulder en zijn defensie zorgde ervoor dat Magreb ’90 een droomstart kon maken. Hercules reageerde meteen en twee minuten later werd een fraaie aanval over de linker vleugel beheerst afgerond door Tyrone Fonville: 1-1. Daarna golfde het spel heen en weer, maar was het toch vooral Magreb dat de Hercules-defensie handen vol werk bezorgde. De snelle spitsen van Magreb, waren een ware plaag voor Kevin Ligtermoet en Rob Rietveld. Ligtermoet moest na ongeveer twintig minuten aan de noodrem trekken toen de behendige Jawad Bellasan weer eens de zestien meter binnen dribbelde. De scheidsrechter wees meteen na de stip. Bellasan schoot de strafschop hard in de linker hoek, maar Fons Mulder pareerde de inzet met een prachtige reflex. Daardoor bleef het 1-1 en hoefde Hercules niet opnieuw in de achtervolging.

Kort daarna viel de eerder genoemde rode kaart voor Magreb. Hercules kwam daardoor met een man meer te staan, maar net als eerder afgelopen seizoen, wist Hercules niet zo goed raad met deze luxe. Magreb bleef redelijk eenvoudig op de been, maar vijf minuten voor rust kwam Hercules toch op een 1-2 voorsprong dankzij een doelpunt van Mart Stokkers. Vlak voor de rust zat het niet mee toen een inzet van Koen Oost op de paal belandde.

Na de pauze was opnieuw niet te zien dat Hercules met een man meer speelde. Magreb zocht brutaal de aanval en kreeg een paar aardige mogelijkheden op de gelijkmaker. Ook Hercules kreeg ruimte om de wedstrijd te beslissen, maar het ontbrak aan iemand die de trekker overhaalde. Daardoor bleef Magreb de hoop houden op een goed resultaat. Ruim 20 minuten voor tijd, kwam die gelijkmaker er dan ook en het was niet eens onverdiend.

Het antwoord van Hercules kwam echter weer razendsnel. Nog geen minuut later tikte invaller Jeffrey Vlug, wat is hij toch belangrijk voor de ploeg, de 2-3 binnen. Maar ook nu was het nog niet gedaan met het verzet van de thuisploeg. Met hoge ballen en snelle aanvallen over de vleugels perste Magreb er nog een offensief uit. De tien van Magreb drukten de elf van Hercules vaak ver op eigen helft terug. Pas vijf minuten voor het einde besliste Gilbrano Plet de wedstrijd. Uit een afgeslagen aanval van Magreb clounterde Plet Hercules naar de 2-4. Colin Broers bepaalde in de laatste minuut met een fraai schot de eindstand op 2-5.

Een mooie overwinning, die moeizaam tot stand kwam, maar wel aangeeft dat Hercules veerkracht toont als het echt nodig is. Door de tweede zege op rij klimt Hercules op naar plek 8. Volgende week komt Quick’20 uit Oldenzaal op bezoek.