• U bent ingelogd als:

Hercules VR1 in stijl naar kampioenschap

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Met een dik verdiende 2-1 overwinning op rivaal Zuidvogels heeft Hercules VR1 het kampioenschap te pakken. Het hoofdveld van sportpark De Wolfskamer was vroeg in de middag even het domein van Hercules met een ruim opgekomen supportersschare. In een energie slurpende eerste helft legden de witblauwe dames de basis voor de overwinning die in de tweede helft geen gevaar meer opliep. Het feest barstte rond 14:00 los toen de titel definitief gevierd kon worden in de wetenschap dat volgend seizoen de tweede klasse lonkt.

Hercules VR1 knalde uit de startblokken. Waar het team normaal bekend staat om het zo verzorgde veldspel van achteruit zocht het in de openingsfase, misschien mede geholpen door een portie zenuwen, snel de diepte. En dat gingen de Utrechtse dames goed af. Binnen twee minuten was de score geopend. Marina controleerde een lange bal en sneed diagonaal over het veld. Ze legde terug op Martine die met een hoge steekbal linksbuiten Jitske vond. Het boogballetje was de goalie net te machtig: 0-1. Toen Maud een kwartier later Hercules’ tweede maakte, ook zij wipte een diepe bal over de uitgekomen keepster heen, namen de dames al een voorschot op de titel. Maar toen de krachten wegvloeiden gedurende de eerste helft en Zuidvogels een slordige opbouw afstrafte met 1-2 was de spanning weer deels terug. Daar had Maud een einde aan kunnen maken, maar ze kreeg haar schoen niet vol tegen de bal nadat Jitske haar back voor paal had gezet op de achterlijn met een hakje achter haar standbeen.

Hercules VR1 controleerde de tweede helft, waardoor de sensatie wat de uit de wedstrijd ging, maar geen speelster die daarom maalde. Waar keepster Carlijn in de eerste helft nog wel eens een aanvaller zag opduiken, bleef het roodgroene gevaar ver weg van het doel. De tijd tikte weg in Hercules’ voordeel. Met de wissels Iris voor Maud en Mariya voor Marina voorzag de staff de voorhoede weer van vers bloed, zodat het nodige stoorwerk voortgezet kon worden. De overwinning en daarmee het kampioenschap liep geen gevaar meer. Zuidvogels pufte en kraakte, viel soms van ellende op de grond en moest lijdzaam toezien hoe invalster Kristy nog een uitgelezen mogelijkheid kreeg de overwinning meer cachet te geven. Omdat de keepster haar werk goed deed, bleef het 1-2 en stormde heel Hercules na het laatste fluitsignaal het veld op om een begin te maken van een onvergetelijk kampioensfeest.

Opstelling: Carlijn, Karlijn, Marieke, Jorieke, Monica, Martine, Rosa (75. Leonie), Anneke (80. Kristy), Marina (70. Mariya), Maud (60. Iris), Jitske