• U bent ingelogd als:

Hercules verspeelt onnodig twee punten tegen Quick 20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft in de strijd om lijfsbehoud in de derde divisie duur en onnodig puntverlies geleden. Tegen laagvlieger Quick’20 werd het 1-1. Daardoor zijn de degradatiezorgen voor Hercules onverminderd groot.
Het gelijke spel tegen Quick’20 voelde als verlies. Quick’20 staat op de voorlaatste plaats en dat is niet voor niets, zo konden de toeschouwers op het zonnige sportpark Voordorp zondag zien. Het spel van de Oldenzaalse ploeg was uitermate pover. Zelden kwam de ploeg van interim-trainer André Paus eruit. Niet één keer werd Hercules-doelman Fons Mulder in de eerste helft op de proef gesteld. Met welke intentie Quick’20 naar Utrecht was gekomen bleef een raadsel. De ploeg moet punten pakken om van de rechtstreekse degradatieplek af te komen, maar Quick’20 maakte geen enkel moment de indruk dat het voor de volle winst ging. De Tukkers speelden met elf man achter de bal en als het een keer de middenlijn over kwam dan leverde het meteen de bal weer in.
Hercules kreeg dan ook alle gelegenheid om aan te vallen en deed dat ook. Maar het veldspel van Hercules was slordig. Passes kwamen vaak niet goed aan en kansen werden gemist. Al na zeven minuten kon Lars Raayen de bal intikken, maar zijn inzet ging naast het vrije doel. Daarna kreeg Tyrone Fonville een honderd procent kans, maar hij mikte naast het al door de keeper verlaten doel.
 Toch was het Hercules dat in de 37ste minuut op voorsprong kwam. Lars Raayen schoof de bal fraai in de verre hoek. Het had de opmaat moeten zijn voor een dikke zege, maar dat gebeurde niet. Ondanks het overwicht en de defensieve spelopvatting van de tegenstander, hield Hercules veel mensen achterin en bleef het spelen met twee spitsen. Ook kreeg Hercules een aantal corners, maar die werden bijna allemaal slap ingeschoten.
In de tweede helft ging Hercules op dezelfde wijze door. Quick’20 bleef achterover leunen en wachten op een van de spaarzame uitvallen. Ondertussen kreeg Hercules nog een aantal behoorlijke kansen, maar het bleef 1-0. Hercules bleef jagen op de tweede treffer en Quick’20 bracht zowaar een extra aanvaller in het veld. Naarmate de tweede treffer uitbleef, ging Hercules meer naar achteren lopen en begon Quick’20 te geloven in een resultaat.
Halverwege de tweede helft moest Fons Mulder redden op een inzet, maar negen minuten voor het einde lag de bal toch echt in het Hercules doel. Een fraaie kopbal van Jan Willem Kamp zette de wedstrijd op zijn kop: 1-1.
Hercules had nog een minuut of tien om de broodnodige drie punten binnen te slepen. Wouter Kenemans was inmiddels in het veld gekomen. Hij kon zijn hoofd net niet tegen de bal plaatsen tegen de eerste wel goed genomen hoekschop in de blessuretijd. Hercules kreeg in de slotfase nog een paar kansen. Een inzet van Walid-Ould Chik spatte op de lat. Fonville schoot een dot van een kans over en mikte een keer op de keeper, terwijl heel Hercules vlak voor tijd een penalty claimde toen een verdediger van Quick’20 de bal in de zestien met zijn hand raakte. De arbiter zag het anders. Het bleef 1-1. Duur puntenverlies voor Hercules, want zulke wedstrijden moeten worden gewonnen in de strijd tegen degradatie. Een aantal naaste belagers van Hercules in de strijd om lijfsbehoud is inmiddels uitgelopen. JVC Cuijk, Westlandia en HSC’21 wonnen weer. Net als Blauw Geel. EVV verloor gelukkig wel. Daardoor staat Hercules zelfs weer even boven de streep met evenveel punten als EVV, maar een wedstrijd minder gespeeld. Negen wedstrijden heeft Hercules nog om het vege lijf te redden. Zondag wacht de eerste van negen finales: in Heemskerk is ADO’20 de tegenstander.