• U bent ingelogd als:

Hercules verslaat Spakenburg in spannend duel, zaterdag wacht de return in Spakenburg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Onder grote publieke belangstelling en op een voortreffelijk natuurgrasveld heeft Hercules gisteravond een 2 -1 zege op Spakenburg geboekt in de eerste van twee nacompetitie wedstrijden voor promotie naar de 2e Divisie. Spakenburg begon goed aan de wedstrijd en kende de eerste twintig minuten veel balbezit daar waar Hercules – wellicht onder de verlammende werking van de prachtige ambiance waaronder het moest spelen – de bal niet goed in de ploeg kon houden en onderliggend was aan de tweede divisionist. Het veldoverwicht werd echter door de gasten maar matig omgezet in kansen, enkele afstandsschoten richting ballenvanger en één fantastische knal op de lat waren de enige wapenfeiten.

 

De korte drinkpauze rond de 20- ste minuut vanwege de tropische temperaturen bood trainer , Eric Speelziek de kans om enkele spelers beter te positioneren. Dat pakte goed uit want Hercules kwam beter in de wedstrijd , het hield de bal langer bij zich en trok voorzichtig ten aanval. Niet dat het een grote dreiging vormde voor de ervaren Spakenburg verdediging maar er straalde meer overtuiging uit in de opgezette acties. Met overtuiging was het Loed Keizer die in de 32-ste minuut uit de eerste de beste Hercules corner keihard de bal achter doelman Krul kopte, 1-0. Sportpark Voordorp “ontplofte” . Er kwam meer geloof in de ploeg en de schroom en spanning gleed van de spelers waardoor meer duels werden gewonnen en de laatste 10 minuten voor rust Hercules bovenliggend was.

Na rust een goed spelend Hercules dat met een listige boogbal van Jeffrey Vlug direct al de eerste kans had op een verdubbeling van de score echter de bal verdween op het dak van het doel. Hercules ging door met goed opgezette aanvallen en zag die aanpak in de 66-ste minuut beloond door een prima goal van Zakaria Issarti. Rob Rietveld en Jeffrey Vlug stonden aan de basis van de goal waarbij de laatste Issarti bereikte die van dichtbij keeper Krul passeerde , 2-0. In die fase had Hercules met iets meer geluk en rust aan de bal de derde en vierde goal kunnen maken echter goed keeperswerk voorkwam dit. Spakenburg raakte geïrriteerd en vergat te voetballen, het hanteerde veelal de lange bal en probeerde met fysiek werk de wedstrijd te laten kantelen. Dit lukte eerst de laatste 10 minuten pas toen Hercules Kevin Ligtermoet moest wisselen voor Jordey Buitenhuis en Halldor Arnarsson voor Jeffrey Vlug in het veld kwamen. Even was er wat verwarring over de posities en prompt werd uit een corner de aansluitingstreffer binnengekopt.

Alles overziend hebben onze jongens een puike wedstrijd gespeeld tegen een ervaren sterke tegenstander en waarin is aangetoond dat Hercules voetballend z’n mannetje staat. Zaterdag staat op het kunstgrasveld de return in Spakenburg op het programma. Ook dan gaat Hercules weer voor haar kansen en laten we hopen dat net zo’n fraaie belevenis wordt.