• U bent ingelogd als:

Hercules verliest van sterk Jong Vitesse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het prachtige trainingscomplex Papendal van Vitesse dat in 2014 voor een slordige 12 miljoen euro is neergezet is het de formatie van trainer, Eric Speelziek niet gelukt punten te behalen. Jong Vitesse met een aantal tot de eerste selectie behorende spelers in de gelederen zette Hercules vanaf de aftrap vast. Natuurlijk had dat ook te maken met de compacte verdedigende speelwijze van Hercules maar het was vooral de aanwezige kwaliteit van de Arnhemmers die hieraan debet was.
Toch speelde Jong Vitesse in een te laag tempo en met te weinig creativiteit om het de Hercules defensie echt lastig te maken. Veel van hun aanvalsopzetten verzanden in te ver doorgevoerd gedribbel en besluiteloosheid. Na een kwartier spelen kwam Hercules beter in het spel en ontwikkelde zelf ook enkele kansrijke aanvallen zonder echt in scoringspositie te komen. Toch was het Hercules dat de score opende, een defensief goed onderschepte bal bereikte Alfred Mensah die met een prima pass de snelle Gilbrano Plet een vrije doortocht richting het doel van Jong Vitesse bezorgde. Plet bleef kalm en zette het buitenkansje om in de 0 ? 1 voorsprong.
Lang kon Hercules niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later liet keeper Martin van Barneveld een schot van ??n van de Vitesse aanvallers los en Jesse Schuurman was er als de kippen bij om – weliswaar deels met de hand ? de bal in de goal te werken, 1-1. Hercules enigszins ontdaan van deze snelle niet geheel terecht tot stand gekomen gelijkmaker werd enkele minuten daarna weer met de neus op de feiten gedrukt toen Vyacheslav Karavaev met een formidabel schot de 2 ? 1 voorsprong liet noteren.
Na rust een zelfde spelbeeld waarbij Jong Vitesse het overwicht hield maar weinig kansen kreeg en Hercules trainer, Eric Speelziek de bakens probeerde te verzetten door de aanvallers Guytho Mijland en Oskar van Logtestijn in te brengen. Deze nieuwe impulsen zorgden ervoor dat Hercules aanvallend gevaarlijk werd en een paar goede kansen kreeg. Echter , als je dan die paar goede mogelijkheden krijgt moet je ook de juiste keuze maken en dat was nu net waar het aan ontbrak. Zo wilde Plet zijn directe tegenstander uitkappen daar waar een penetratie in het 16- meter gebied kansrijker was geweest en schoot Guytho Mijland recht voor de goal met links te snel en te slap in. Kort voor tijd besliste Jong Vitesse uit een aanval waar buitenspel aan vooraf was gegaan ? de assistent scheidsrechter stond waarschijnlijk in het winterzonnetje wat weg te dromen en was te laat met z?n loopactie – de wedstrijd, 3-1.
Uiteindelijk een terechte overwinning voor de ploeg uit Arnhem. Toch kan Hercules redelijk tevreden terugkijken op deze wedstrijd waar de ploeg conditioneel fit oogde en zowel tactisch als technisch behoorlijk spel liet zien. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Quick Den Haag die ten opzichte van de eerste wedstrijd in Den Haag – welke kort na het bekeravontuur tegen FC Groningen werd gespeeld ? ongetwijfeld een ander Hercules zullen gaan ontmoeten.