• U bent ingelogd als:

Hercules verliest nipt in Oostzaan

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules verloor het duel met OFC volstrekt onnodig, 34 seconden na de aftrap wist OFC de score al te openen. Hercules dat niet scherp begon liet ongehinderd voorzetten en de stond verdedigend niet goed en het was OFC speler Edin Biberoglu die met een fantastische kopbal profiteerde en de 1- 0 op het scorebord zette. Verzachtende omstandigheid was dat ook scheidsrechter Tunnissen eveneens niet alert aan de wedstrijd begon want zowel een overtreding van een OFC speler op Fouad Berlarbi als een duidelijke handsbal die aan de situatie vooraf ging miste hij volledig. Hoe dan ook, zo beginnen is dit seizoen al te vaak voorgekomen en dat kan echt niet meer. Na een 10 minuten had de ploeg zich herpakt en begon het steeds beter te spelen. Het duwde OFC naar achteren en vooral Guytho Mijland zorgde voor het nodige gevaar. Uit een van zijn snelle aanvallende acties werd de bal voorgezet en kon Tyronne Fonville de volkomen terechte gelijkmaker binnen tikken.

Hercules hield de druk erop en creƫerde de nodige kansen. De grootste was voor Fouad Belarbi die zijn goede actie te snel afrondde waardoor de bal net voorlangs het OFC doel vloog. OFC stelde hier nauwelijks iets tegenover op enkele verdwaalde schoten en een paar corners na, rust 1-1.

Na de hervatting nam Mitchel Bolck de plaats in van Kevin Ligtermoet. Koud in het veld maakt Bolck een onbesuisde actie hetgeen een vrij trap vanaf links voor OFC opleverde. De voor het doel gebrachte vrij trap werd matig weggewerkt door Floris Burgers en toen de bal direct weer werd ingebracht stond het rechts achterin niet goed . De daaruit voortkomende voorzet werd eenvoudig in de korte hoek geschoten, 2 -1 en Hercules begint weer niet scherp aan het duel.

Het lijkt wel alsof de ploeg eerst op achterstand moet komen om te gaan voetballen. Ook nu weer werd OFC vastgezet en de nodige aanvallen opgezet. In een counter hield Mitchel Bolck zijn in buitenspel positie aangespeeld tegenspeler vast en scheidsrechter Tunnissen wees naar de stip. Ook na overleg met de assistent scheidsrechter die voor buitenspel had gevlagd bleef de leidsman bij zijn beslissing. Het was Fons Mulder die deze tegenslag goed verwerkte door de penalty te keren. Hercules deed er een schepje bovenop, aanvaller Gilbrano Plet werd voor Floris Burger ingebracht en de ene aanval na de andere werd opgezet. Deze speelwijze zorgde ervoor dat ook OFC de nodige kansen via de counter kreeg echter Fons Mulder keepte uitmuntend en hield zijn doel schoon. Even later kwam ook Oscar van Logtenstijn de aanval nog versterken en werd Leroy Oehlers tactisch gewisseld. Dat de arbitrage een mindere dag had was reeds vanaf het begin opgevallen en kwam nog eens extra tot uitdrukking bij het volkomen onterecht afvlaggen wegens vermeend buitenspel van een doelpunt van Guytho Mijland. Ook werd de snelle Mijland in de 16 meter gevloerd en legde de arbiter op advies van zijn assistent de bal buiten het strafschop gebied. En om het geheel op te fleuren werd er driftig met gele kaarten gestrooid, liefst 9 in totaal en dat in een sportieve wedstrijd.

Toch is deze verliespartij volstrekt onnodig en het resultaat van collectieve fouten waardoor de hand in eigen boezem gestoken kan worden. Er rest nu nog een 5-tal competitieduels die Hercules met 13 punten voorsprong op plek 15 ingaat en dus vrijuit kan spelen. En als het team zich realiseert dat vrijuit niet vrijblijvend betekent gaan we echt nog de nodige punten voor een goede eindklassering halen. Zondag de eerste kans voor sportieve revanche als OJC op bezoek komt.