• U bent ingelogd als:

Hercules veel te sterk voor Quick 20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de derde periode door de lastige uitwedstrijd bij Quick’20 in Oldenzaal met 4-1 te winnen. De wijze waarop Hercules voetbalde was indrukwekkend. Hercules speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en domineerde vanaf de aftrap door druk te zetten op de Twentse verdediging, die daar de handen vol aan had.

Via de vleugels zorgden Gilbrano Plet en Thomas Reynaers veelvuldig voor gevaar bij de Tukkers, die verrassend genoeg  vooral de lange bal hanteerden en weinig aan voetballen toekwamen. Het enige wat de ploeg van trainer Eric Speelziek naliet, was de tegenstander al voor de pauze de genadeklap uit te delen. Nadat Hercules in de 30ste minuut via Thomsas Reynaers op voorsprong was gekomen, kreeg Zakaria Issarti een droomkans om de marge te vergroten, maar zijn inzet was tot twee maal toe niet zuiver genoeg.

Beide ploegen zochten met 0-1 de kleedkamers op. Een volkomen terechte voorsprong, maar de wedstrijd zat nog niet in de knip. De tweede helft liet Hercules op het bijveld van Quick (het hoofdveld werd gerenoveerd) weer zien dat niemand anders dan Hercules vandaag aanspraak om drie punten kon maken. Al na 2 minuten spelen zag Jeffrey Vlug de Twentse doelman iets voor zijn goal staan. Met een prachtige lob verschalkte Vlug de Quick’20 doelman. Hercules zat op rozen, maar moest nog wel bijna een helft de dadendrang van de thuisploeg beteugelen. Quick’20 nam meer risico en hanteerde daarbij vooral de lange bal. Hercules stond echter als een huis en had ook een beetje het voordeel dat de ballen steeds net niet voor de voeten van de Quick-aanvallers vielen. Ongeveer 20 minuten voor tijd werd Zakaria Issarti gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de stip. Thomas Reynaers schoot hem onberispelijk in de hoek 0-3.

Tien minuten voor het einde beet Quick nog een keer van zich af. Een scrimmage belandde voor de voeten van spits Rens van Benthem, die de bal onhoudbaar achter Fons Mulder schoot. Het antwoord van Hercules kwam drie minuten later. Een diepe pass kon door Gilbrano Plet worden onderschept. Hij speelde mooi de keeper uit en rondde even fraai af: 1-4. De wedstrijd was gespeeld. Hercules blijft door deze fraaie zege koploper in de derde periode en staat 2 punten achter nummer 3 Dongen in de eindstand. De belangrijkste  achtervolger lijkt JVC Cuijk te worden, die 3 punten minder hebben in de periodeachterstand en een slechter doelsaldo. Volgende week kan Hercules de race voortzetten tegen OJC Rosmalen. Mooi moment in de wedstrijd was ook de rentree van Rob Rietveld na vijf maanden blessureleed. Rob viel in en genoot zichtbaar van zijn terugkeer