• U bent ingelogd als:

Hercules trekt aan kortste eind tegen Jong Vitesse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules is zondag tegen Jong Vitesse tegen haar tweede competitienederlaag opgelopen. Het werd 1-3 tegen de sterke Arnhemse ploeg, maar er zat meer in voor de mannen van Eric Speelziek. Hercules deed er in de tweede helft alles aan om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de twee tegendoelpunten kort achter elkaar bleken toch fataal te zijn.
Voor de spelers en trainer van Hercules smaakte het verlies tegen de jonge profs van Vitesse wat wrang, want een punt was verdiend geweest. Het publiek op Voordorp was echter de grote winnaar, want zij zagen een wedstrijd van hoog niveau met snel combinatievoetbal van twee ploegen die graag de aanval zochten. Vanaf het begin werd al duidelijk dat Jong Vitesse een ploeg is die dit seizoen voor de prijzen gaat spelen. Op geen enkele positie was een zwakke schakel te signaleren. De passes gingen vrijwel allemaal over de grond in een hoog tempo bovendien. Daarnaast beschikt Vitesse over een razendsnelle rechter spits die voortdurend een plaag was voor onze defensie. Het feit dat de voertaal Engels was bij Jong Vitesse en dat er dagelijks wordt getraind vertelt eigenlijk wel het hele verhaal. Hercules moest het opnemen tegen een profclub en deed dat zeer verdienstelijk.
Er waren in de beginfase een paar kansjes voor Hercules om op voorsprong te komen, maar het was Jong Vitesse dat in de 28ste minuut de score opende omdat de Arnhemse aanvaller Sven van Doorm niet goed werd verdedigd en in de zestien meter de 0-1 kon binnen schieten. Nog geen twee minuten later deelde Jong Vitesse de volgende tik uit. Een prachtige voorzet werd ingekopt door Anil Mercan. Binnen twee minuten leek de wedstrijd beslist. Maar dat was hij niet. Na een korte interruptie, de voortreffelijk leidende arbiter Barry Huizinga moest zich laten behandelen aan een kuitblessure herpakte Hercules zich. Daarbij kreeg het een paar honderd procent kansen maar Oskar van Logtestijn en Tyrone Fonville troffen geen doel. Daarvoor redde de Deense doelman van Vitesse nog een keer door een schot van Fouad Belarbi uit de kruising te tikken.
In de rust greep trainer Eric Speelziek in. Mitchel Bolck werd vervangen door Alfred Mensah en de snelle Guytho Mijland verving Oskar van Logtestijn. Meteen werd Jong Vitesse opgejaagd en vastgezet. er ontstonden kansen en Tyrone Fonville scoorde na een goede en snelle aanval de 1-2 in de 54ste minuut.
Hercules rook dat er meer in zat en gooide nog wat energie in het aanvalsspel. In een hoog tempo werd gejaagd op de gelijkmaker. Er vielen kansen te noteren en een aantal scrimmages voor de doelman van Vitesse, maar de bal wilde er gewoon niet in. In de vijfde minuut van de extra tijd ging zelfs Hercules doelman Fons Mulder mee naar voren bij een hoekschop. De afgeslagen bal kon door Vitesse speler Anil Mercan in het lege doel worden geschoten, 1-3. Dit doelpunt betekende direct het einde van de wedstrijd.
Zoals gezegd: Hercules had meer verdiend, maar kan terugkijken op een mooie wedstrijd. Zonder blessures en schorsingen kunnen we ons nu opgaan maken voor de bekerwedstrijd van aanstaande donderdag tegen FC Groningen in stadion Galgenwaard. Een voorbeschouwing op dit duel volgt later deze week.