• U bent ingelogd als:

Hercules trekt aan kortste eind in aantrekkelijk duel met Westlandia

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een vermakelijke wedstrijd trok Hercules zondag op Voordorp aan het kortste eind tegen Westlandia. De Naaldwijkers wonnen ietwat geflatteerd met 1-3.

Een lesje in effectiviteit was wat de ploeg van trainer Eric Speelziek kreeg van de tegenstander uit het Westland. Want daar waar Hercules uit een handvol kansen één treffer wist te produceren, daar scoorde Westlandia er drie uit nog geen vijf kansen. Het toont ook de kracht van de tegenstander, die in staat is om uit het niets de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ploeg van trainer Edwin Grünholz, die als speler de hoogtijdagen van Holland meemaakte, is nog volop in de race voor promotie naar de tweede divisie.
Hercules begon, zoals wel vaker dit seizoen, niet scherp aan de wedstrijd. Al na drie minuten keek Hercules, dat in een extreem aanvallende opstelling begon, tegen een achterstand aan. Een inzet van Westlandia verdween via een been van Hercules in het doel: 0-1. Na deze wake up call ontspon zich een aantrekkelijk schouwspel voor de toeschouwers. Beide ploegen speelden in een hoog tempo vol op de aanval. Guytho Mijland kwam een paar keer goed langs zijn tegenstander, maar de laatste pass of de afronding was helaas meestal niet scherp. Een pegel uit een vrije trap van Jeffrey Vlug werd uit het doel geranseld door de betrouwbare doelman van Westlandia. Tien minuten voor de pauze leek Fouad Belarbi de ploegen op gelijke hoogte te zetten. Hij kapte twee tegenstanders uit en kwam vrij voor doelman Leerdam van Westlandia. Het schot vloog echter net langs de verkeerde kant van de paal. Met een 0-1 stand ging de rust in.
Na de pauze zagen we meteen weer een fel Hercules dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er na 65 minuten. Een fraaie aanval op de rechter flank werd koelbloedig binnen getikt door Guytho Mijland: 1-1. Het was de opmaat naar een spannende ontknoping in een wedstrijd tussen twee ploegen die vol voor de winst speelden. Hercules deed absoluut niet onder voor Westlandia, maar keek toch binnen tien minuten alweer tegen een achterstand aan. De gevaarlijke Westlandia aanvaller Jeroen Spruijt werd niet goed verdedigd en kon daardoor aanleggen voor een schot, dat opnieuw via een been van een Herculaan snoeihard onder de lat achter doelman Van Barneveld verdween.
Opnieuw kon Hercules op jacht naar de gelijkmaker en die leek er in de blessuretijd ook te komen. Fouad Belarbi kreeg een mooie kans om de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op te laten zoeken, maar zijn schot ging voorlangs. In de aanval die volgde liet Westlandia zien hoe je met kansen moet omgaan. Jedsel Merkers aarzelde niet toen hij oog in oog kwam met de Herculesp-doelman en schoot de bal binnen: 1-3. Het was meteen de laatste actie van de vermakelijke wedstrijd die Hercules te weinig opleverde. Westlandia blijft door de winst nog op twee fronten in de race voor promotie; zowel in de derde periode als via de eindnotering in de reguliere stand.  Hercules speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Dongen.