• U bent ingelogd als:

Hercules trekt aan korste eind in thuisduel tegen HSC 21

Geplaatst in

Hercules is er niet in geslaagd om de goede reeks van overwinningen tegen HBS en TEC een vervolg te geven. Tegen HSC’21, een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud, werd met 0-1 verloren. Door de nederlaag blijft de gevarenzone dichtbij.
Hercules kon tegen HSC’21 niet brengen wat de vorige wedstrijden tegen HBS en TEC wel lukte. De inzet was er wel, maar voetballend was het een stuk minder op het hobbelige hoofdveld, waar verzorgd voetbal ook lastig was. Hercules was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar tot kansen leidde dat optische overwicht nauwelijks. Het gemis van Nathan Bijl, die niet in de basis kon starten wegens een liesblessure, liet zich meteen zien. Hercules miste de drive en aanjager en speelde in tegenstelling tot een week eerder minder naar voren. Het grote aantal terugspeelballen op keeper Fons Mulder was tekenend. Daar waar tegen TEC kansen ontstonden door snel de diepte te kiezen, daar strandde de aanvallen nu vaak in gebrei en foute passes. Tijanni Noslin was een keer gevaarlijk in de zestien en er werd nog een keer hoog over geschoten, maar serieuze kansen leverde het overwicht niet op.
Hercules kwam slecht uit de kleedkamer na rust. Binnen twee minuten maakte de gasten uit Haaksbergen al gebruik van onachtzaamheid in de Hercules defensie. Hercules was in de aanval en kreeg een paar goede mogelijkheden om gevaar te stichten, maar in de omschakeling was HSC dodelijk effectief. Matthijs Blijham was de enige verdediger die nog achterin stond, en kon vrij eenvoudig worden uitgeschakeld.
Hercules was het daarna even kwijt. Door veelvuldige spelonderbrekingen lag de wedstrijd grote delen van de tweede helft stil. Hercules had ook geen pasklaar antwoord op het stugge verdedigen van de Tukkers. Nathan Bijl kwam erin, maar ook hij kon het verschil niet maken. De ingevallen Walid Ould-Chikh zorgde voor meer dreiging, maar Walid had op de steppe van Voordorp ook moeite om de bal onder controle te krijgen. In de laatste minuten probeerde Hercules nog wat te forceren door de bal in de zestien te pompen, maar het mocht niet meer zo zijn. Hercules had niet de vorm om deze stugge opponent te vloeren. Het bleef 0-1. Op RTV Utrecht  hoorden we aanvoerder Jeffrey Vlug zeggen dat ‘de streep’ voor hem nog geen issue was. De realiteit is helaas anders. Na het verlies staan we slechts 2 punten boven die beruchte streep, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld dan EVV. Maar het zal de komende weken spannend blijven. Volgende week speelt Hercules uit tegen Goes.