• U bent ingelogd als:

Hercules “steelt” zege bij Be Quick 1887

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Na een lange busreis van Utrecht naar het hoge Noorden gaat de wedstrijd tussen Hercules en Be Quick 1887 in het Harense Essenberg stadion wat rommelig van start. Op het enigszins verouderde kunstgras is het Be Quick dat in de beginfase enkele aanvallen op zet maar niet echt gevaarlijk wordt. Hercules zoekt door de afwezigheid van enkele spelers – o.a. Mensah en Van Barneveld ziek, Broers en Keizer geblesseerd waardoor 4 O19 spelers deel uitmaakten van de wedstrijdselectie – even naar de juiste posities. Na een minuut of 10 ontstaan er de eerste mogelijkheden voor Hercules. Na twintig minuten denkt heel Hercules aan een penalty wanneer Tyronne Fonville in de hoek van het zestienmetergebied onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Nick Smit legt echter de bal niet op de stip maar op de rand 16. De door Jeffrey Vlug genomen vrije schop gaat rakelings voorbij aan het Be Quick doel.

Na een halfuur spelen in een gelijk opgaande wedstrijd is het Be Quick spits, Thomas Careman die slim een contactmoment met Mart Stokkers in het strafschop gebied weet om te zetten in een 100 % kans door te gaan liggen en arbiter Smit niets anders kan doen dan naar de stip te wijzen. Dezelfde Careman laat vervolgens keeper Fons Mulder kansloos en Be Quick leidt met 1 – 0.

In de 42-ste minuut geeft Hercules het enige juiste antwoord. Leroy Oehlers weet de bal bij Gutho Mijland te krijgen die zich met een korte draai beweging vrij speelt en de 1- 1 op het scorebord zet.

 

Na rust ontpopt zich een kwalitatief matige maar zeer spannende wedstrijd waarbij beide teams onder de steeds zwaarder wordende omstandigheden van een warm kunstgrasveld vol voor de winst gaan. Dit levert spectaculaire situaties voor beide doelen op waarbij de aanvallers het vizier niet op scherp hebben staan. Het is Hercules keeper, Fons Mulder die met een fraaie reactie een inzet uit de bovenhoek tikt daar waar Kevin Ligtermoet na een goede combinatie de lat van het Be Quick doel raakt. Toch krijgt Be Quick de grootste kans wanneer Fons Mulder een inschattingsfout maakt en komend uit zijn doel de bal niet goed kan verwerken en daarbij de Be Quick aanvaller aan de arm naar beneden trekt, penalty. Wederom gaat Thomas Careman achter de bal staan echter nu treft hij in Fons Mulder zijn meerdere die met een fantastische redding de bal uit de beneden hoek tikt.

Beide teams blijven spelen voor de winst en de vele gemaakte fouten leveren hachelijk situaties voor beide doelen op. Het is Fons Mulder die zich met enkele goede ingrepen onderscheid op inzetten van Be Quick spelers maar ook de Be Quick doelman redt fantastisch onder meer op een inzet van Fouad Belarbi na een net iets te korte voorzet van Guytho Mijland. Verder suizen er nog enkele schoten van Hercules net langs de verkeerde kant van de paal.

Een wedstrijd die op een gelijkspel lijkt af te stevenen krijgt toch nog een gelukkige winnaar. Wanneer Be Quick kort voor tijd met te veel spelers voor de bal loopt is het Tyronne Fonville die met een scherpe pass Fouad Belarbi aanspeelt, de laatste man van Be Quick heft een eventuele buitenspel situatie op door niet tijdig aan te sluiten en Belarbi zet de meegelopen Guytho Mijland vrij voor de goal, die faalt niet en knalt de 1 – 2 op het scorebord. Een “gestolen” overwinning kwalificeert de Be Quick omroeper na afloop terecht de Hercules zege wanneer scheidsrechter Smit na de goal niet eens meer laat aftrappen en af fluit. Zeer zuur voor alles wat Be Quick steunt en tegelijkertijd prachtig voor Hercules.

Volgende week wacht Hercules de thuiswedstijd tegen titel kandidaat UNA waarbij alle prestatie druk bij de gasten uit Zeelst ligt en Hercules gelet op de competitiestand vrijuit kan spelen.