• U bent ingelogd als:

Hercules “steelt” met tien man een punt bij EVV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een matig Hercules heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting tegen EVV in het Limburgse Echt.

De ploeg van trainer Tiny Ruys startte scherp en zette Hercules direct onder druk. Dit leidde na 6 minuten al tot een knal op de paal gevolgd door weer een goed schot dat prima door Fons Mulder werd gepareerd. Hercules stond erbij en keek ernaar. De ploeg was geen schim van het team dat de afgelopen weken steeds beter ging spelen. Of dit nu komt door de lange busreis naar Echt of de jeugdigheid en daaraan gekoppelde wisselvalligheid van het team zal altijd een vraag blijven maar deze vertoning leek nergens naar.

Hercules had geen grip op het middenveld waar zowel de jonge als ervaren spelers de bal niet in de ploeg konden houden, hun tegenspeler lieten gaan of uit hun positie gingen lopen waardoor een goede aanvalsopzet niet mogelijk was. Het was aan keeper Fons Mulder te danken dat de rust met 0-0 werd bereikt . Mulder revancheerde zich hiermee voor zijn zwakke optreden van vorige week. Laten we hopen dat het hele team dat voorbeeld volgende week tegen v.v. Goes volgt!

Na rust eenzelfde spelbeeld. Een sterk EVV dat de aanval zoekt , kansen creëert maar steeds geconfronteerd wordt met haar eigen tekortkoming dat het geen doelpunten kan maken. Uiteindelijk lukt het de Limburgers de terechte voorsprong op het scorebord te zetten door een bij de eerste paal door Bob Vakan ingekopte voorzet, 1 – 0. Hercules wisselt om nu toch meer druk naar voren te zetten. Mathijs Blijham komt voor Connor Blote en Walid Ould Chick voor Dave Hensbergen. Voor Blijham wordt het een zeer kort optreden van slechts 4 minuten als hij een doorgebroken EVV aanvaller aan het shirt trekt en met rood kan vertrekken.

EVV gaat verder met kansen creëren om ze vervolgens te verknallen. Hercules zet een tandje bij en komt nu met 10 man wat vaker voor de goal. Dat levert enkele kansen op voornamelijk voorbereid door de goed ingevallen Walid Ould Chick. Het is ook hij die ,de eveneens voor Jeffrey Vlug ingevallen Tijani Noslin, in staat stelt de gelijkmaker te produceren. Met een strakke voorzet bereikt hij Noslin in de 16 -meter die met een prachtige passeerbeweging een verdediger en daarna keeper Vercruijsse het bos instuurt om vervolgens via de binnenkant van de paal de 1 -1 aan te tekenen.

Een “gestolen” punt uit een door Hercules zeer matig gespeeld duel is de enige positieve “afdronk” van deze wedstrijd. De komende twee weken staan de thuiswedstrijd tegen v.v. Goes en het uitduel tegen Quick’20 nog voor de feestdagen op het programma, belangrijke duels waarin veel beter gespeeld dient te worden om tot een goed resultaat te komen. Dat het team voetballend dit kan heeft het al aangetoond en komt het dus nu aan op andere facetten als onverzettelijkheid én de absolute wil om voor de winst te gaan. Als dat wordt opgebracht komen de winstpunten vanzelf!

Komende zondag is de goed presterende debutant v.v. Goes te gast op sportpark Voordorp waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Geef een reactie