• U bent ingelogd als:

Hercules speelt voor sinterklaas in Haaksbergen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

05.09.2016

Wat zou het leuk zijn om dit verslag als volgt te beginnen: Hercules heeft eindelijk het veldoverwicht in doelpunten uitgedrukt. De kansen gingen er dit keer wel in en achterin stond de defensie als een huis. De realiteit is helaas anders. Hercules heeft opnieuw onnodig de punten laten liggen. Ditmaal ging het mis in Haaksbergen waar tegenstander HSC’21 haar eerste punten van Hercules als het ware cadeau kreeg.

Net als in de vorige uitwedstrijd tegen Westlandia was Hercules in de beginfase heer en meester. Maar, het begint eentonig te worden, ook nu gingen de kansen er niet in. Het waren weliswaar niet zulke dotten van kansen als destijds in Naaldwijk, maar als het na een kwartier 0-2 had gestaan, had niemand van de toeschouwers langs het gezellige hoofdveld in Haaksbergen daar raar van opgekeken. Maar in plaats van een comfortabele voorsprong stond er na 7 minuten opeens 1-0 op het scorebord. Volkomen uit het niets lag de bal achter doelman Jarno de Jonge, die veel te ver voor zijn doel stond en niet meer bij de kopbal kon komen van een HSC-aanvaller. Opnieuw liep Hercules door defensief geschutter achter de feiten aan.

Hercules was ook na die tegenslag op alle fronten de baas in Haaksbergen. Er werd weer frivool gecombineerd en kansen kwamen er volop. Halverwege de eerste helft werden zelfs in een scrimmage voor de keeper van HSC drie keer op rij inzetten van Hercules van de lijn gepareerd. Pech kun je het niet noemen. Gebrek aan scherpte of koelbloedigheid wel. Keeper Jarno de Jonge moest voor rust geblesseerd afhaken, nadat hij zich bij een poging om de tegenstander uit de kappen verstapte. Fons Mulder verving hem.

Toch kwam Hercules een paar minuten later geheel verdiend op gelijke hoogte. Nathan Bijl denderde door de groenwitte defensie maar schoot de bal tegen het been van de doelman. Gelukkig was Thomas Reynaers er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te lopen: 1-1. Hercules had nog 6 minuten de tijd voor rust om op voorsprong te komen en die kans kwam er nog, maar Koen Oost kon een vrije trap van Thomas Reynaers net niet aanraken.

Na rust zagen we een ander vervelend wekelijks terugkerend patroon. Hercules kwam veel slapper uit de startblokken dan een uur eerder. HSC’21 kroop uit zijn schulp en deelde zo nu en dan wat speldenprikjes uit, zonder daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Doordat Hercules wat meer op eigen helft terugzakte, ontstond er wel meer ruimte achter de verdediging van HSC’21 voor onze snelle spits Gilbrano Plet. Na 20 minuten rondde Plet beheerst een voorzet af van Kevin Ligtermoet: 1-2. Eindelijk de voorsprong.

Maar die weelde was niet lang aan Hercules besteed. In plaats van door te drukken en de wedstrijd in het slot te gooien, liepen de Herculanen naar achteren. Daarmee het onheil op zichzelf afroepend. De gelijkmaker kwam er dan ook, al ging er een enorme arbitrale blunder aan vooraf. Gilbrano Plet en Waddi Ouirzane profiteerden van de ruimte achter de defensie van HSC’21. En liepen alleen op de doelman af. Waddi liep in buitenspelpositie en bleef dan ook wijselijk van de bal af. Plet daarentegen startte van eigen helft en had de bal dus voor intikken. De grensrechter stak echter volkomen onterecht zijn vlag in de lucht. In de daarop gegeven vrije trap schoot HSC’21 de gelijkmaker binnen. Ook bij deze tegengoal zag het keeperswerk er niet goed uit. Heel zuur, maar het zou te makkelijk zijn om de nederlaag af te schuiven op het zwakke arbitrale trio. Hercules verzuimde het om de schade te herstellen en kwam onder druk te staan. De 3-2, ongeveer tien minuten voor tijd, was dan ook geen verrassing. In de extra tijd belandde ook de vierde goal nog achter Fons Mulder.

Voor de derde keer op rij in de competitie staat Hercules met lege handen. Daardoor is het in de degradatiezone beland, daar waar het steeds rekening hield met een positie bij de top 5. Speelziek zal iets moeten bedenken om zijn ploeg minder kwetsbaar achterin te maken. Elf tegendoelpunten incasseerden we inmiddels. De problemen voorin zijn bekend. We hebben teveel kansen nodig om te scoren. Voetballend zag het er weer heel aardig uit, maar het zal allemaal scherper moeten om niet al heel vroeg in het seizoen tot degradatievoetbal te worden veroordeeld.

Volgende week staat er meteen al een ‘kelderkraker’ op het programma. HBS, dat één punt meer heeft dan Hercules, komt op bezoek. De opdracht is helder: winnen.