• U bent ingelogd als:

Hercules speelt gelijk tegen JVC Cuijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

25.04.2016

Op een, vanwege de bekerfinale, rustig sportpark Voordorp ontving Hercules JVC Cuijk. Hercules heeft zich inmiddels definitief veilig gespeeld en ook de afstand naar plek 7 is aanzienlijk. Tegenstander Cuijk is echter volop in de race voor plek 7 en hiermee rechtstreekse plaatsing voor de 2e divisie. Hercules had in aanloop naar dit duel een vervelende week achter de rug. In het gewonnen oefenduel met Jong De Graafschap vielen Tyrone Fonville, Roy Kelder en Kevin Ligtermoet uit met blessures. Voor dit drietal betekent dit einde seizoen. Door deze blessures waren er basisplaatsen voor Wesly van Ojen en Loed Keizer. Beide speelde op de backposities.
Hercules begint het duel niet goed en ongeconcentreerd. Binnen de minuut zorgde een miscommunicatie tussen doelman Jarno de Jong en de verdediging ervoor dat de bal langs iedereen op de paal belandde. Een gelukkig moment voor Hercules dus want voor hetzelfde geldt liep het verkeerd af. De wedstrijd verloopt verder met veel balbezit voor Cuijk. Echter de bezoekers speelde in veel te laag tempo en lieten gister op Voordorp geen moment blijken een serieuze kandidaat voor de 2e divisie te zijn. Het enige gevaar van de bezoekers kwam via de rechterkant waarbij Loed Keizer het zwaar had. Met twee goede reddingen hield Jarno de Jonge Hercules op de been. De grootste kans van de eerste helft was voor Hercules. Een goede aanval zette Francis van Rooij vrij voor doelman Bart Tinus. Deze redde echter knap met de fout. Enkele minuten later was Hercules dichtbij een treffer maar een schot van Colin Broers verdween net naast.
In de tweede helft zien we een mutatie bij Hercules. Loed Keizer is vervangen door Solace Uyi Olaye waardoor Koen Oost weer een linie terugzakt. Een zeer goede zet van trainer Eric Speelziek want Hercules kreeg meer grip en was de tweede helft bovenliggend. Kansen kreeg Hercules ook. Uit een snelle aanval over de linkerkant verzuimde Wadi Ouirzane de score te openen, enkele minuten later kopte Marciano van Leijenhorst rakelings over uit een hoekschop van Thomas Reynaers. In de 65ste minuut kwam Hercules op voorsprong. Een tackle op Thomas Reynaers betekende een terechte strafschop voor Hercules. Reynaers zelf nam de pingel en faalde niet, 1-0. In de fase die hierop volgde ging Cuijk aanvallend wisselen wat in veel ruimte achterin resulteerde. Hercules ging hier onvoldoende mee om anders was de wedstrijd in een eerder stadium al beslist. In de 87ste minuut kregen ook de bezoekers een terechte strafschop van de goed fluitende scheidsrechter D`Onorio. Wadi Ouirzane sloeg een bal met de hand uit het doel waardoor hij vroegtijdig kon douchen en volgende week in Rosmalen dus zal ontbreken. De toegekende strafschop werd benut door Illias Zaimi.
De laatste kans voor de wedstrijd was wederom voor Hercules. Een schot van Colin Broers kon ternauwernood worden gepakt door Bart Tinus.
Mede dankzij dit resultaat heeft Hercules de strijd om plek 7 weer helemaal open gegooid. Goed om te zien was ondanks de vele mutaties Hercules toch betrekkelijk eenvoudig op de been bleef tegen een van de “top” ploegen uit de Topklasse. Komende zondag gaat Hercules op bezoek bij OJC Rosmalen dat de punten nog hard nodig heeft in strijd tegen p/d voor lijfsbehoud. Het duel op de Groote Wielen in Rosmalen begint om 14:00 uur