• U bent ingelogd als:

Hercules snakt naar winterstop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto: Stan Bos/AD

Hercules is er niet in geslaagd om het jaar 2017 succesvol af te sluiten. Tegen JVC Cuijk werd het 2-3. Het was alweer de zesde wedstrijd op rij zonder winst.

Heel even zagen de toeschouwers op sportpark Voordorp het ouderwetse Hercules, dat in hoog tempo en met beleving op jacht ging naar een doelpunt. Dat was helaas pas in de 87steminuut op het moment dat het door een eigen doelpunt van JVC Cuijk 2-3 werd en er zowaar weer een kans gloorde op een gelijkspel. In de laatste minuten bleek Hercules de tegenstander wel onder druk te kunnen zetten met opportunistisch voetbal in een hoger tempo. Het leverde bijna nog de gelijkmaker op in extra tijd, maar scheidsrechter Akkerman zag geen strafschop in de duw die een Cuijkse verdediger Guytho Mijland gaf in de zestien meter. Daardoor bleef het 2-3 en gaat Hercules met een katerig gevoel de winterstop in. Door de zesde wedstrijd op rij zonder winst, is de ploeg van trainer Speelziek gedaald naar de 12eplek. De afstand met de degradatiestreep bedraagt nog zes punten. Het verschil met plek vier is zeven punten. Het kan na de winterstop dus alle kanten op, maar er zal toch snel weer een keer gewonnen moeten worden om weg te blijven van de onderste regionen.

Hercules begon slecht aan het duel met JVC Cuijk. Al na 20 minuten keek het door blunders in de defensie tegen een 0-2 achterstand aan. Bij de 0-1 wisten Mathijs Blijham en Kevin Ligtermoet een voorzet niet te onderscheppen. Plaaggeest Jordi van de Laan van JVC Cuijk wist er wel raad mee. Hij kapte Ligtermoet eenvoudig uit en schoot de bal beheerst achter Fons Mulder: 0-1. Amper bekomen van de schrik zagen we de gasten via de linker flank al weer frank en vrij combineren. Een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven en opnieuw was het Jordi van de Laan die voor de treffer tekende, al leek het erop dat Fons Mulder deze bal had kunnen keren.

JVC Cuijk domineerde, maar vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Daardoor kon Hercules acht minuten voor rust, vanuit het niets, weer in de wedstrijd komen. Oskar van Logtestijn scoorde de aansluitingstreffer vanuit de scrimmage. Het was 1-2 en Hercules rook kansen. Maar op een knullige wijze kon JVC de marge vlak voor rust weer vergroten naar twee doelpunten. Opnieuw via de linker flank kon de bal voorkomen en ingekopt worden door Jordi van de Laan en ook nu leek de bal houdbaar. Boy Visser gaf het leer nog een extra zetje waardoor het 1-3 stond.

Daardoor kon Hercules na rust weer van voor af aan beginnen. De spelers werkten hard, maar de waslijst aan blessures heeft een te zware wissel op het elftal getrokken. Spelers die wel fit zijn spelen noodgedwongen vaak niet op hun vertrouwde positie en door de negatieve reeks is het vertrouwen bij de meeste spelers ver te zoeken. Dat is te zien aan de vele foute passes en verkeerde keuzes die aan de bal worden gemaakt. De beste kansen kwamen dan ook voor de gasten uit Noord-Brabant, maar het vizier bij de roodwitten stond na de pauze niet meer scherp. Hercules zette daar strijd tegenover, maar doordat het in een laag tempo gebeurde en het gepaard ging met veel balverlies, leverde het geen kansen op. Pas in de slotfase sloeg de vlam in de pan. Na de eigen treffer van een Cuijkse verdediger kreeg Hercules het even te pakken. Met opportunistisch alles of niets voetbal werd Cuijk aan het wankelen gebracht, maar de zo gewenste gelijkmaker bleef uit.

Positieve aspecten aan de nederlaag waren de verdienstelijke invalbeurten van de jeugdige Wail Doufikar, Steff van Rooijen en Derek van Duuren. Laten we hopen dat de ziekenboeg in de winterstop leegstroomt en dat we volgend jaar weer kunnen genieten van een fit vlaggenschip. We wensen spelers, staf en supporters fijne feestdagen toe en kijken terug op een prachtig voetbaljaar met onder meer onvergetelijke wedstrijden tegen Spakenburg en FC Groningen.