• U bent ingelogd als:

Hercules sluit seizoen uitstekend af

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Met een spetterende 7-1 overwinning op ADO’20 heeft Hercules zondag afscheid genomen van Kevin Ligtermoet en Roy Kelder. Ook voor trainer Eric Speelziek, Fouad Belarbi, Mitchel Bolck, Oskar van Logtestijn en Gylbrano Plet was het hun laatste wedstrijd voor Hercules. Of er meer spelers vertrekken zal de komende weken duidelijk worden.

Het afscheidsfeest voor Kevin en Roy, die respectievelijk 12 en 7 seizoen de kleuren van Hercules verdedigden, kon niet mooier. De tegenstander uit Heemskerk, waar eerder dit jaar nog kansloos werd verloren, kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Jesper  de Vre. Maar na de rode kaart voor een ADO-speler voor het neerhalen van een doorgebroken Herculaan, trok de ploeg van Speelziek de wedstrijd naar zich toe. Nog voor rust stond het 2-1 door doelpunten van Tyrone Fonville en Halldor Arnarsson.
Na de pauze speelde Hercules de tegenstander van het kastje naar de muur, maar het duurde tot de 74ste minuut voordat het krachtsverschil in de score tot uitdrukking kwam. Amin el Bouzidi krulde de bal magistraal in de hoek (3-1) en Gilbrano Plet rondde daarna een fraaie aanval via de niet te stoppen Guytho Mijland af: 4-1. De 17-jarige Björn van Gorkum (getraind door Kevin Ligtermoet)  kwam er in en zijn eerste balcontact was meteen een doelpunt. En wat voor één. Björn joeg de bal hard in het kruis en tekende daarmee voor de 5-1. Eric Speelziek had Kevin Ligtermoet inmiddels in de spits geposteerd, zodat de vertrekker misschien nog een goaltje kon meepikken. Dat gebeurde in de 83ste minuut. Met een kopgoal bracht Kevin de stand op 6-1. Guytho Mijland rondde een perfecte wedstrijd af met een doelpunt (7-1) en in de laatste minuut was de ingevallen Roy Kelder nog dichtbij een achtste treffer, maar zijn inzet ging net over.
Het afscheid van de Hercules-iconen werd daarna in het paviljoen opgeluisterd met mooie toespraken van erevoorzitter Wim Snooy, aanvoerder Colin Broers en speaker Ton van Rietbergen. Kevin zelf bleek overigens ook best een goede prater. Mooi om te zien was dat oud-ploeggenoten zoals Rob Rietveld en Thomas Reynaers ook naar Hercules waren gekomen. Het tekent de fijne sfeer in de selectie die dit seizoen op een negende plaats eindigde.
Het bleef nog lang gezellig op het afscheidsfeest. De spelers kunnen op vakantie om in juli weer aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te starten.