• U bent ingelogd als:

Hercules slecht de winterstop uit

Geplaatst in Clubnieuws

Hercules is de tweede helft van de competitie begonnen met een nederlaag bij ADO’20. In Heemskerk werd het 4-1.

Door het vierde verlies op rij moet Hercules oppassen dat het niet in de gevarenzone belandt. Het verschil met de ploegen die onder de streep staan, wordt kleiner. De subtop, die Hercules ambieerde, is voorlopig niet meer realistisch.

Op de radio kwam het stoom bijna uit de speakers toen we trainer Eric Speelziek door de microfoon van Arnold Schenk hoorde napraten over de wedstrijd. Speelziek had zich groen en geel geërgerd aan het verdedigende geknoei van zijn ploeg en kondigde aan de bezem door de defensie te halen. Alleen Kevin Ligtermoet scoorde wat hem betreft defensief een voldoende.

De ergernis van Speelziek was begrijpelijk, maar het was niet alleen de defensie die zondagmiddag niet thuis gaf. Ook de aanval was onmachtig en het middenveld werd voortdurend overlopen door de beweeglijke thuisploeg. Maar de defensie was in Heemskerk inderdaad wel de achilleshiel van Hercules dat de wedstrijd in de laatste twee minuten voor de pauze uit handen gaf. Tot die tijd stond het 1-1, maar in minuut 44 en 45 sloeg ADO’20 twee maal genadeloos toe. Beide keren waren de doelpunten onnodig. Bij de 2-1 zeilde een voorzet over doelman Fons Mulder heen en de 3-1 ontstond een minuut later uit een razendsnelle uitval van ADO’20 na een afgeslagen vrije trap van Jeffrey Vlug. In plaats van een mogelijkheid voor Hercules stond de thuisploeg dankzij twee scherpe passes ineens voor het doel van Mulder. Daarbij werd de spits van ADO’20 geen strobreed in de weg gelegd.

Hercules begon niet scherp aan de wedstrijd, want na 6 minuten keek het al tegen een 1-0 achterstand aan. Een kans was het niet eens voor ADO’20, maar niemand in de defensie greep alert in. Acht minuten later tekende Tyrone Fonville aan voor de gelijkmaker en daarna leek het lek bij Hercules boven. Een kwartier voetbalde de ploeg van Speelziek heel behoorlijk en kwam het enkele keren dichtbij de Heemskerkse doelman.

Na een half uur nam de thuisploeg het heft weer in handen en liet het Hercules alle hoeken van het veld zien. Het snel schakelende ADO’20 won zowat alle duels en door de vele loopacties wisten de Hercules-verdedigers niet waar ze het zoeken moesten. Hercules plaatste daar weinig tegenover. Corners, het blijft een probleem dit seizoen, kwamen niet aan en passes belandden meestal in de voeten van de tegenstander. De 3-1 ruststand beloofde weinig goeds voor het tweede bedrijf.

Die tweede helft had dan ook net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan, want Hercules was niet bij machte om iets terug te doen en ADO’20 vond het wel prima. Gilbrano Plet maakte halverwege de tweede helft zijn opwachting, maar in deze dolende ploeg kon ook hij het verschil niet maken. ADO’20 maakte twaalf minuten voor het einde aan alle illusies van Hercules een einde door de 4-1 binnen te schieten. ADO’20 speler De Vré schoot de bal snoeihard achter Fons Mulder, maar werd ook nauwelijks verdedigd. Meer doelpunten kregen de toeschouwers op sportpark De Vlotter niet te zien.

Hercules slaagde er voor de zevende keer op rij niet in om te winnen en is afgezakt naar plek 13. We staan weliswaar nog 5 punten boven de streep die verplicht tot play-offs voor promotie/degradatiewedstrijden, maar de ploegen onder ons, zoals HBS en Jong Graafschap, komen dichterbij. HSC’21 passeerde Hercules op de ranglijst. Die ploeg is volgende week de tegenstander op Voordorp en kan dan, bij winst van Hercules, weer op achterstand worden gezet. Laten we hopen dat de negatieve reeks eindelijk kan worden omgezet. Een broodnodige zege kan het zoekgeraakte vertrouwen weer terugbrengen.