• U bent ingelogd als:

Hercules probleemloos langs EVV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een dag na het debacle van Oranje zorgde de formatie van Eric Speelziek weer voor wat blijdschap onder de voetballiefhebbers op het zonnige Voordorp. Hercules won verdiend met 3-0 van EVV. De manier waarop de overwinning tot stand kwam, was hoopgevend. Hercules legde zijn wil op aan de tegenstander, verdedigde geconcentreerd en zat continu kort op de tegenstander.

 

De goede start leidde al na 4 minuten tot de openingstreffer van Hercules. Gilbrano Plet stuurde Zakaria Issarti de diepte in. Issarti was net op tijd bij de bal om de Limburgse doelman Vercruysse te verschalken: 1-0. Na die snelle voorsprong bleef Hercules de druk op EVV houden, maar het bleef oppassen voor de snelle en soms gevaarlijke uitvallen van de tegenstander. De verdediging van Hercules stond echter goed en alleen bij hoge ballen leek het af en toe gevaarlijk te worden. De rust werd met een 1-0 stand bereikt.

 

Na de pauze was Hercules nog dominanter dan in de eerste helft en het was eigenlijk wachten op een tweede doelpunt. Die kwam er ook al na 10 minuten spelen. Zakaria Issarti werd aangespeeld in de diepte, hield zijn lichaam goed tussen bal en tegenstander en rondde keurig af: 2-0. De buit leek binnen voor Hercules, zeker nadat een middenvelder van EVV in de 68ste minuut tegen een rode kaart aanliep. Hercules kon de man meersituatie benutten om nog wat vaker voor de goal van EVV te komen. Kevin Ligtermoet kwam weer een paar keer goed door op de rechterkant, maar zijn voorzetten werden niet afgerond, of bereikten de aanvallers niet. Ook Gilbrano Plet kreeg nog een vrije schietkans, maar zijn schot ging over het doel.

Het was uiteindelijk Koen Oost die een fraaie aanval promoveerde tot een doelpunt. Zijn schuiver belandde onbereikbaar voor de doelman van EVV in het net. Daarmee was de 3-0 eindstand bereikt. Een mooi overwinning die perspectief biedt voor de verdere competitie. Hercules doet volop mee voor de derde periode. Samen met Magreb, dat de laatste weken aan een indrukwekkende opmars bezig is, strijdt het om de laatste periodetitel. De volgende thuiswedstrijd is tegen Magreb. Dat belooft dus nu al een onvervalste Utrechtse derby te worden waarbij voor beide ploegen wat op het spel staat. Voor die tijd moet Hercules volgende week eerst op bezoek bij JVC Cuijk