• U bent ingelogd als:

Hercules pakt drie belangrijke punten in Cuijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules sleept bonuspunten in de wachtHercules heeft met de overwinning in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk bonuspunten binnengesleept. De terechte overwinning op het al weken dolende JVC Cuijk kwam tot stand door sterk collectief optreden en enkele individuele klasse acties. Daar waar in diverse eerdere wedstrijden Hercules punten had laten liggen werd nu een mooie 3 punter genoteerd.

De Cuijkenaren zijn sinds de aankondiging van het vertrek van hun trainer, Eric Meijers aan het einde van het seizoen naar Achilles’29 niet meer aan het binnen halen van punten toegekomen. Daar waar JVC Cuijk recent nog droomde van een kampioenschap mag het in deze vorm wel oppassen dat het niet in rap tempo in de onderste regionen terecht komt. Hercules dat met dezelfde bezieling als vorige week tegen UNA speelde – en toen eigenlijk al de volle pond had moeten halen – ging in de eerste helft goed van start. Dit resulteerde in een goede actie van Okan Ozcelik die zijn directe tegenstander het nakijken gaf en in de korte hoek keeper Van Gerwen verraste, 0- 1. JVC Cuijk stelde hier bitter weinig tegenover en als Adil Tihouna na een slimme breedte pass van Nathan Bijl gewoon vol tegendraads had uitgehaald i.p.v. een effectbal te willen geven, had de score verdubbeld kunnen worden. Kort voor rust moest Hercules even met tien man verder omdat Boy Voorwerk na een duel aan het hoofd geblesseerd was geraakt en zich buiten de lijnen moest laten behandelen. Door die situatie was de Hercules organisatie even minder geconcentreerd en zorgde ervoor dat schaduwspits, Mark Fennebeumer, die de bal nota bene verkeerd raakte, in de blessuretijd toch de gelijkmaker kon maken.

De meegereisde Hercules supporters vreesden voor een “WKE –scenario” in de tweede helft, waar toen na een voorsprong in de rust en goed spel de overwinning alsnog uit handen gegeven werd, echte het pakte dit keer totaal anders uit. In de 53e minuut na rust was het Roy Kelder die koppend doeltreffend de 1 – 2 scoorde waarna kort daarna Okan Ozcelik met een indrukwekkende rush een goed uitgevoerde counter in een 1- 3 voorsprong omzette. Voor JVC Cuijk het sein om helemaal met voetballen te stoppen en met een opportunistische aanpak en louter lange ballen, waarbij aanvoerder Jorrit Ritzen naar de spitspositie werd gedirigeerd, wanhopig probeerde het resultaat een positieve wending te geven. Tevergeefs want de Hercules verdediging onder leiding van aanvoerder Rob Rietveld,die in de tweede helft uitstekend geassisteerd werd door invaller Daan van Benthum, gaf geen krimp. Sterker, met iets meer zorgvuldigheid had Hercules moeiteloos de score verder kunnen opvoeren.

Zoals gezegd 3 belangrijke punten behaald die alleen maar waarde hebben wanneer de eerstkomende thuiswedstrijd aanstaande zondag tegen ADO’20 gewonnen wordt. Met het vertoonde spel en de daaraan gekoppelde strijdlust moet dat zeker haalbaar zijn.

Robbert van Geelen