• U bent ingelogd als:

Hercules ontsnapt aan nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft tegen Jong Achilles’29 op de valreep een puntje kunnen binnenhalen. Een gestolen punt noemde Hercules-volger Stan Bos het in het AD treffend, want niemand hield er vier minuten voor tijd nog rekening mee dat Hercules de 1-3 achterstand zou ombuigen.

Daarbij mocht Hercules niet mopperen dat de scheidsrechter direct naar de stip wees toen Mart Stokkers in de zestien meter wat hardhandig werd aangevallen. De arbiter maakte daarmee de dwaling goed van zijn grensrechter, die in de eerste minuut vergat zijn vlag de lucht in te steken toen Achilles-aanvaller Popalzay in buitenspel positie kon scoren. Popalzay zou zich daarna tot de grote kwelgeest ontpoppen van de Hercules-defensie, die maar geen greep op de behendige spits kreeg.

Dat Hercules tot de laatste minuut bleef knokken voor een goed resultaat mag positief worden genoemd. Maar daar staat helaas tegenover dat het veldspel van Hercules wederom pover was. Het was zowel achter- als voorin een opeenstapeling van verkeerde keuzes. Het verzorgde combinatievoetbal van de voorbereiding en de eerste drie wedstrijden is verdwenen en dragende spelers kunnen het even niet brengen.

Na die snelle tegengoal probeerde Hercules wel snel orde op zaken te stellen, maar de vele hoge ballen naar voren konden de lange verdedigers van Achilles geen moment aan het wankelen brengen. Omdat Achilles niet overloopt van kwaliteit, ontstonden er toch wat kansen. De grootste was er voor Tyronne Fonville. Maar oog in oog met de Groesbeekse doelman wist Fonville wederom het net niet te vinden.

Ook achterin stond het niet lekker. Na 34 minuten stond Achilles-spits Omid Popalzay opnieuw alleen voor Fons Mulder. Ditmaal was er van buitenspel geen sprake en de behendige spits, die volledig werd vrij gelaten, tikte de 0-2 dankbaar binnen. Hercules ging op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er vlak voor de rust. Een goede aanval werd door Robert Guerain beheerst afgemaakt: 1-2.

Na de pauze ging iedereen er goed voor staan en zitten. Zou Hercules zich oprichten? Helaas. De tweede helft was het niet veel beter en in de 55ste minuut werd Robert Guerin eenvoudig uitgespeeld door de ongrijpbare Popalzay. De spits verschalkte daarna nog Fons Mulder in de korte hoek: 1-3. Hercules kon opnieuw beginnen met de inhaalrace, maar had nog ruim een half uur om de schade te repareren.

Het offensief leek lange tijd op niets uit te lopen. Zowel Gilbrano Plet als Tyronne Fonville konden geen potten breken. En jawel: op het moment dat Jeffrey Vlug werd ingebracht, ontstond er wederom meer gevaar. Het is te hopen dat Vlug snel volledig fit is en 90 minuten lang kan voetballen. Zijn rust en inzicht worden node gemist. Net als in voorgaande duels wist Vlug met zijn behendige steekpassjes voor dreiging te zorgen. Plet kwam daardoor weer in kansrijke positie, maar zijn actie strandde.

Terwijl het publiek zich verzoende met een nederlaag wist de beste Herculaan van het veld, Mart Stokkers, in minuut 87 de 2-3 binnen te werken. Hercules geloofde er weer in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er nadat de scheidsrechter de bal op de stip legde nadat Mart Stokkers onderuit ging in de zestien. Een makkelijk gegeven strafschop, maar Thomas Reynaers wist wel raad met dit buitenkansje. Na 90 minuten stond het 3-3.

Hercules had nog een minuut of vijf in de extra tijd om de winst binnen te slepen, maar mocht zijn handen dicht knijpen dat Achilles’29 niet alsnog met drie punten aan de haal ging. Een slotoffensief bleef uit. In plaats daarvan was het nog billen knijpen. Een corner ging er bijna in. Daarna belandde een schot van Achilles nog op de buitenkant paal. Alle reden om het punt te koesteren. Lichtpuntje is dat alle spelers tot het einde bleven werken voor een punt. Volgende week de uitwedstrijd tegen EVV in het Limburgse Echt