• U bent ingelogd als:

Hercules niet langs Jong FC Den Bosch

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules is er niet in geslaagd om tegen hekkensluiter Jong Den Bosch te winnen. Met pijn en moeite werd het 1-1. Daarmee verzuimde Hercules om op één punt te komen van de nummer 3 positie, die recht geeft op de playoffs.

 

De toeschouwers op Sportpark Voordorp kregen één van de mindere wedstrijden van Hercules te zien van dit seizoen. Wat een verschil met de wedstrijd tegen Magreb’90, een week eerder, waar de toeschouwers een geconcentreerd en bevlogen Hercules aan het werk zagen. Die passie en strijd ontbraken tegen laagvlieger Den Bosch. Onderschatting? Trainer Eric Speelziek zei op de radio dat daar geen sprake van was, maar de ‘kenners’ langs de lijn zagen Hercules wel erg gezapig aan de wedstrijd beginnen. Het tempo was laag en Hercules grossierde in verkeerde passes. Het vele getik breed en terug bracht de rode lantaarndrager geen moment in gevaar.

Jong Den Bosch had de zaken verdedigend goed op orde, dat moet gezegd. Maar met een beetje meer tempo en lef had Hercules de Brabanders aan het wankelen kunnen brengen. Dat gebeurde echter niet. Eén goede aanval viel er te noteren in de eerste helft. Die eindigde voor de voeten van Jeffrey Vlug. De speler die het hele seizoen al zo belangrijk is voor zijn ploeg, had ook nu zijn dag niet. Hij schoot de bal over het doel van de Bossche doelman.
 De Hercules aanhang hoopte op een beter Hercules na de rust, maar dat was helaas niet het geval. Sommige spelers werkte hard, maar het ontbrak aan scherpte en finesse. Hercules speelde wel meer op de helft van Den Bosch, maar kansen kwamen er niet. Den Bosch bleef daardoor de hoop houden op een goed resultaat en negen minuten na de pauze kregen de gasten ook loon naar werken. Don Bolsius probeerde het een keer van afstand. Zijn schot belandde in de kruising: 0-1.

Hercules had nog bijna 40 minuten om orde op zaken te stellen, maar de stormloop op het doel van de Bosschenaren leverde nauwelijks serieuze kansen op. Het balverlies nam alleen maar toe en juist op het moment dat iedereen bij Hercules de moed leek op te geven, kwam de hulp van buitenaf. De grensrechter stak zijn vlag in de lucht na een uittrap van de Bossche doelman. De keeper had de bal uitgetrapt, maar de grensrechter had gezien dat hij daarbij met de bal net buiten het strafschopgebied stond. Dat is officieel hands. Het gebeurt vaker in het voetbal, maar er wordt zelden voor gefloten of gevlagd. Nu dus wel en Jeffrey Vlug pakte dit cadeautje dankbaar uit. Hij schoot de vrije trap beheerst in de rechter hoek, buiten bereik van de keeper: 1-1.

 

Het bleef bij een teleurstellende 1-1. Hercules heeft duidelijk moeite tegen de staartploegen, want tegen Den Bosch. Achilles en Juliana werden maar liefst 10 punten ingeleverd.

Volgende week heeft Hercules weer de kans om revanche te nemen tegen Quick’20 in Oldenzaal. Dat is een wedstrijd die geldt voor de derde periode en het is meteen en duel tegen een directe concurrent.