• U bent ingelogd als:

Hercules neemt punt mee uit Lienden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules speelde afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd in de Betuwe tegen landskampioen FC Lienden. Het was ook een weerzien met oud Herculanen Ralph Hovestad en Christiaan van Hussen.

Hercules begint het duel op het Liendense kunstgras niet goed. De thuisploeg is feller en Hercules verzuimt te voetballen waardoor er behoorlijk wat druk komt op het doel van Jarno de Jonge.
Tot echt grote kansen komt de thuisploeg in deze fase niet mede doordat de Hercules defensie een aantal maal goed ingrijpt. Toch moet Hercules toestaan dat FC Lienden in de 19de minuut de score opende. Spits Guillano Grot kreeg net teveel ruimte en wist hier wel raad mee. Op basis van het vertoonde spelbeeld een terechte voorsprong voor FC Lienden. Hercules was de eerste helft aanvallend onmachtig, Het kon voorin geen bal vasthouden en werd louter gevaarlijk via standaardsituaties.
Kort voor de rust komt FC Lienden via de rechterkant nog een keer goed door, maar het schot gaat ruim over het Hercules doel.
Trainer Eric Speelziek grijpt in de rust in en Wesly van Ojen en Roy Kelder blijven achter in de kleedkamer, ze zijn vervangen door Colin Broers en Rob Lemmens. Hercules komt in de tweede helft goed de kleedkamer uit en krijgt het middenveld weer in handen. Het voetbalt weer en nu wordt FC Lienden terug naar achteren gedrukt. Was in de 51ste minuut Marciano van Leijenhorst nog dichtbij de gelijkmaker enkele minuten later viel deze wel. Uit een hoekschop van Thomas Reynaers schiet Frank Heus hard raak, 1-1.
Hercules voelt dat er meer te halen is en drukt door. In de 67ste minuut krijgt het de grootste kans van de wedstrijd. Rob Lemmens komt oog in oog met doelman Jan Schimmel, in dit duel komt laatstgenoemde als winnaar uit de strijd waardoor de 1-1 stand blijft staan.
In de slotfase van de wedstrijd vloeien de krachten bij beide teams wat weg waardoor er geen grote mogelijkheden meer te noteren zijn. Na ruim 93 minuten voetbal fluit scheidsrechter Puts voor de laatste maal en pakt Hercules een punt mee naar Utrecht. Op basis van het spelbeeld een terechte eindstand.
Komende zondag speelt Hercules een thuiswedstrijd tegen De Treffers uit Groesbeek. Dit duel begint om 14.00 uur op sportpark Voordorp.