• U bent ingelogd als:

Hercules neemt punt mee uit Den Bosch

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was even wennen voor Hercules. Spelen op een gezellig hoofdveld met veel publiek op zondagmiddag zat er deze speelronde niet in. Een koude lege Timmermans Infra stadion was op zaterdagavond het decor voor het duel tussen Hercules en Jong FC Den Bosch.
De openingsfase van de wedstrijd zien we een sterkere thuisploeg. FC Den Bosch speelt met veel beweging op het middenveld en had veel snelheid op de flanken waardoor Hercules haar handen vol had aan de Brabantse talenten. De eerste kans was na ongeveer tien minuten spelen maar Hercules doelman Fons Mulder reageerde goed op een laag schot. Na een kwartier voetballen kwam Hercules beter in de wedstrijd en kon het makkelijker onder de druk uit voetballen. Met name via Gilbrano Plet en Nathan Bijl kwam Hercules er een aantal maal goed uit. We zitten inmiddels kort voor rust wanneer we een grote kans voor FC Den Bosch zien. De spits draait slim weg bij Guido Janssen maar doelman Mulder redt fraai. Guido Janssen de vervanger van de afwezige Robert Guerain speelde een uitstekende wedstrijd en maakte verdedigend een solide indruk. Ondanks het overwicht van FC Den Bosch had Hercules met een voorsprong moeten gaan rusten. Tyrone Fonville kwam oog in oog met de doelman van FC Den Bosch maar ook nu toonde Fonville zich geen killer en zag zijn inzet op de doellijn weggehaald worden.
In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Hercules is de betere ploeg en FC Den Bosch wordt naar achteren gedrukt. Het eerste gevaar komt na zes minuten in de tweede helft. Uit een hoekschop van Thomas Reynaers wordt Rob Rietveld naar beneden getrokken, scheidsrechter Winkel doet niks en laat doorspelen. Uit de ontstane scrimmage kopt Koen Oost op de handen van de doelman en wordt een schot van Nathan Bijl van de doellijn gehaald. Halverwege de tweede helft is het Zakaria Issarti die goed doorgaat aan de rechterkant maar helaas voor Hercules zijn schot net aan de verkeerde kant van de paal ziet belandden.
In de slotfase spelen beide elftallen vol voor een overwinning. Zowel Hercules als FC Den Bosch spelen overal een op een wat resulteert in veel ruimtes tussen de linies. Een spannende slotfase is hiervan het gevolg met hectische momenten voor beide doelen. Zo is FC Den Bosch uit een hoekschop nog dichtbij de winst maar wordt de inzet geblokt door Mart Stokkers. Ook Hercules is via Colin Broers gevaarlijk maar zijn schot wordt geblokt door de FC Den Bosch defensie. In de blessuretijd gaat Gilbrano Plet nog alleen op de doelman af maar wordt hij ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. Hierdoor eindigt het duel zonder doelpunten.
Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag. FC Den Bosch was bovenliggend voor rust Hercules was na rust de betere. Komend weekend is er geen competitievoetbal, Hercules hervat de competitie op zondag 30 oktober met een thuisduel tegen JVC Cuijk