• U bent ingelogd als:

Hercules neemt de punten uit het hoge Noorden mee

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor Hercules stond zondag het verre uitduel in Groningen bij Be Quick 1887 op het programma. Na een lange busreis werd om 14.30 uur afgetrapt op het “Harense” kunstgrasveld. Vanaf de eerste minuut zit Hercules goed in de wedstrijd en zet Be Quick vast. Er ontstaan in de beginfase al enkele mogelijkheden om de score te openen. Be Quick komt in het eerste halfuur niet verder dan een tweetal corners en wat slappe doelpogingen die keeper Fons Mulder niet nerveus maken. De verdediging staat goed waarin de jonge Guido Janssen als centrale verdediger het uitstekend doet.

Na ongeveer 30 minuten wordt op het middenveld door een Be Quick speler te laat een sliding ingezet op de snelle Gilbrano Plet en scheidsrechter Witlox kan niet anders doen dan de rode kaart trekken. Vanaf dat moment speelt Hercules de man meer situatie prima uit door het veld goed breed te houden en neemt de druk op het doel van Be Quick toe. Het is eerst Zakaria Issarti die met een hard schot de doelpaal treft maar niet veel later capituleert de Be Quick verdediging dan toch. Na een goede combinatie is het Thomas Reynaers die de bal terug legt op de vrijstaande Jeffrey Vlug die wel raad weet met dit buitenkansje, 0 -1.

Na rust een zelfde spelbeeld waar Hercules het na laat om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, diverse goede kansen worden te vrijblijvend afgewerkt waardoor het tot de 70 –ste minuut duurt voordat Gilbrano Plet na een lange uittrap van keeper Fons Mulder de hele Be Quick verdediging achter zich laat en de 0 – 2 score op het bord zet. Be Quick probeert in de slotfase nog wat maar tot echt gevaarlijke situaties leidt het niet. Diep in blessuretijd krijgt Be Quick een vrije trap op de rand 16 meter en plaats Be Quick aanvoerder Driever de bal bekeken in de bovenhoek, 1 – 2. Kort daarna fluit scheidsrechter Witlox voor het einde van de wedstrijd en kunnen de 3 punten mee de bus in naar Utrecht. Een terechte zege.

De uitkomst van de eerstkomende zware wedstrijden – resp. uit tegen v.v. Dongen en thuis tegen HSC’21 zullen bepalend zijn voor het verdere verloop van de competitie én de kans op een periodetitel. Komend weekend voor Hercules geen competitieverplichtingen maar op de donderdag ervoor en de dinsdag erna wel twee nuttige oefenpotjes thuis tegen resp. Jong Willem II en Jong N.E.C. .