• U bent ingelogd als:

Hercules lijdt ongelukkige nederlaag tegen Be Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag volkomen onnodig verloren tegen Be Quick. Het werd 1-3. Tot een kwartier voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar twee ‘wereldgoals’ binnen twee minuten van de Groningers zetten de wedstrijd volledig op zijn kop.

Het leek zo’n mooie dag te worden. In de bestuurskamer haalden bestuursleden van beide oudjes herinneringen op aan vervlogen tijden. Er waren taarten van onze sponsor Bond en Smolders met logo’s erop van beide verenigingen en op het veld liet Hercules zien dat het voetballend meekan met de top in de derde divisie.

Het aanvalsspel van Hercules was de eerste helft om je vingers bij af te likken. Een hoog baltempo en voortdurende druk zorgde ervoor dat Be Quick alleen maar aan verdedigen toekwam. De Groningers staan tweede, maar toonden geen moment de kwaliteit van een titelkandidaat. Maar zoals iedere week gebeurt, verzuimde Hercules ook nu weer het verschil in kwaliteit uit te drukken in doelpunten. Kansen waren er wel degelijk. Zakaria Issarti kwam twee keer oog in oog te staan met de Groningse doelman, maar beide keren trof hij de benen van de keeper. Ook Nathan Bijl was een keer dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging over het doel.

Maar uiteindelijk kwam dat doelpunt er toch. Terwijl veel toeschouwers nog aan de koffie of het bier stonden in het paviljoen, werd de eerste aanval na rust meteen fraai afgewekt door Tyrone Fonville. Eindelijk de verdiende voorsprong. Maar meteen na dat doelpunt werd Hercules al door Be Quick gewaarschuwd. Terwijl Hercules stond na te genieten lag de bal al bijna achter Fons Mulder, maar die zag het schot in het zijnet belanden. Daarna leek de dreiging van Be Quick voorbij en kwam Hercules zowat op 2-0 maar Rob Rietveld kreeg de bal in kansrijke positie nog over het doel. Zonde want het had de genadeklap kunnen zijn voor Be Quick.

Die bleef dus uit en doordat Hercules na dat doelpunt steeds meer achteruit ging lopen, riep het de problemen over zich af. Die kwamen er dan ook. IN de 76ste minuut kreeg Be Quick-spits Al Mahdi alle ruimte om aan te leggen. Zijn schot verdween in de kruising achter Fons Mulder. Een domper, die een minuut later gevolgd door een mokerslag. Robert Talens werkte de bal tijdens een duel ongelooflijk zuiver in de kruising. De wedstrijd stond in twee minuten op zijn kop. Hercules leek de klap niet te boven te komen. Toen 5 minuten voor tijd de zeer irritant leidende scheidsrechter Thijs de bal ook nog eens onterecht op de stip legde was het gedaan. Be Quick kon op 1-3 komen en had maar een kwartier goed voetbal nodig om Hercules over de knie te leggen. Dat moet coach Eric Speelziek gek maken. Steeds voetballend de meerdere, maar aan het einde met lege handen. Met een beetje meer trefzekerheid had Hercules 9 punten meer gehad dan nu en was niet Be Quick, maar Hercules de achtervolger van koploper De Dijk. Maar scoren is ook een kwaliteit en als dat niet of nauwelijks gebeurt hoor je misschien wel te staan in de middenmoot. Precies waar Hercules zich nu bevindt.

Zaterdag speelt Hercules uit tegen Jong Den Bosch.