• U bent ingelogd als:

Hercules knokt zich naar verdiende zege

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Opluchting alom bij iedereen die Hercules een warm hart toedraagt. Eindelijk werd er weer eens gewonnen. De 2-1 zege op HSC’21 was zwaarbevochten, maar verdiend.

Captain Jeffrey Vlug liep met een tevreden glimlach op zijn gezicht in het paviljoen na afloop van het enerverende duel tegen HSC’21. ,,Deze hadden we even nodig. Dit geeft lucht en hopelijk weer vertrouwen.’’

Vlug, de maker van de 2-1, sloeg de spijker op zijn kop. Na zeven wedstrijden zonder winst, smachtte Hercules naar een driepunter om uit de gevarenzone weg te komen. Tegen HSC’21 zagen we een bevlogen Hercules dat streed voor iedere meter. Bij vlagen werd er goed en gedurfd gevoetbald, maar het spel was nog te wisselvallig om te concluderen dat het lek volledig boven is.

Vooral in de slotfase was Hercules de grip op de tegenstander even kwijt. HSC’21 ging op jacht naar de gelijkmaker en dat leverde nog een aantal hachelijke situaties op voor het doel van de goed keepende Martin van Barneveld. Hercules had geluk toen een schot van HSC op de lat belandde, maar de ploeg van trainer Eric Speelziek verzuimde ook om het duel al eerder te beslissen. Oskar van Logtestijn en Guytho Mijland stonden oog in oog met de HSC-doelman, maar ze waren niet zuiver in de afwerking. Daardoor bleef het tot in de extra tijd billenknijpen.

Hercules begon de wedstrijd goed. Met snelle aanvallen werd de tegenstander meteen onder druk gezet. Kevin Ligtermoet was een keer dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op het been van de Haakbergense doelman. HSC’21 kwam er in de eerste helft twee keer gevaarlijk uit. Eén keer  belandde een inzet in het zijnet en een schot van afstand ging maar net naast. Hercules was dreigender en dat leidde tot een paar kansen. Een prachtige combinatie tussen Plet en Vlug werd gepareerd door de HSC-keeper en Van Logtestijn raakte de bal goed niet nadat hij in de zestien werd aangespeeld.

De uitstekend spelende Tyrone Fonville was het die de 1-0 binnen schoot. Aan dat doelpunt ging een blessure vooraf van een HSC-speler. Zijn ploeggenoten riepen dat de bal eruit moest, maar aan dat verzoek werd door Hercules geen gehoor gegeven. Fonville schoot de bal beheerst in de hoek, hetgeen leidde tot boze reacties van de tegenstander. De scheidsrechter had echter niet gefloten om het spel stil te leggen, waardoor er dus sprake was van een geldig doelpunt.

De tweede helft was Hercules lange tijd de aanvallende en dominante ploeg, maar de 1-0 bleef lange tijd op het scorebord staan, waardoor de wedstrijd tot het einde spannend bleef.

HSC’21 ging meer risico nemen en voerde de druk op. Na een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Van Barneveld, kwam de gelijkmaker er een kwartier voor tijd dan toch. Uit een vrije trap dook Bas ter Hogt vrij op om de bal eenvoudig in het doel te plaatsen. HSC rook kansen en ging op zoek naar meer, maar amper drie minuten later kreeg Hercules de kans om weer op voorsprong te komen.

Oskar van Logtestijn werd in het strafschopgebied beet gehouden door zijn bewaker. De scheidsrechter zag er een penalty in en legde bal resoluut op de stip. Jeffrey Vlug schoot de bal binnen: 2-1.

Daarna zagen we HSC’21 weer veel voor het doel van Martin van Barneveld, maar in de counters kreeg Hercules een paar maal de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Het bleef uiteindelijk 2-1 en daarmee kreeg Hercules loon naar werken.

In de komende wedstrijden tegen Blauw Geel. HBS en Jong Graafschap krijgt Hercules de kans om definitief afstand te nemen van de onderste plaatsen. Goed nieuws uit de ziekenboeg is dat Colin Broers vanaf komende week weer  beschikbaar is.