• U bent ingelogd als:

Hercules knokt zich naar remise tegen TEC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft een punt gepakt tegen TEC. Tegen de titelkandidaat werd het het 1-1.

Er werd voor de zesde keer niet gewonnen, maar de puntendeling tegen TEC voelde als winst. Het gehavende Hercules mag trotst zijn op de manier waarop het tegen TEC overeind bleef en op het einde zelfs nog de volle winst had kunnen pakken. Dat zou, in alle eerlijkheid, teveel van het goede zijn geweest, maar invaller Wouter Kenemans had in de extra tijd nog bijna de 2-1 binnen geschoven. Zijn inzet belandde echter in het zijnet waardoor het 1-1 bleef.

Een eindstand waarmee de Hercules-aanhang prima kon leven. Vooraf was er weinig vertrouwen in een goed resultaat tegen TEC. De Tielse club, die vorig seizoen in de tweede divisie uitkwam, geldt als een van de voornaamste titelkandidaten. Hercules zit al een paar weken in de hoek waar de klappen vallen en had al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. Daarbij moest het in een gehavende opstelling aantreden tegen TEC. Naast de al langer geblesseerden Broers en Blijham, ontbraken nu ook Kees van Buuren en Walid Ould-Chikh.

 

Trainer Jochem Twisker had met het oog op de vele tegendoelpunten van de laatste weken, gekozen voor een defensief concept met vijf verdedigers . Deze speelwijze wiep zijn vruchten af. Hercules stond de eerste helft wel onder druk tegen het kwalitatief betere TEC, maar behoudens een paar kleine kansen, kwamen de Tielenaren niet vaak kansrijk voor het doel van Fons Mulder. Hercules zat de tegenstander kort op de huid en gaf ook weinig weg. Het gevaar voor TEC ontstond uit een paar slippertjes achterin, maar daar maakten de oranjewitten gelukkig geen gebruik van.

Aan de andere kant had Hercules in de eerste helft aanvallend weinig in te brengen. Tyronne Fonville fungeerde als aanspeelpunt en deed dat goed, maar omdat er voorin geen snelle diepe spitsen naast hem liepen was Fonville vaak het laatste station in de aanval. TEC kwam dan ook nauwelijks in gevaar en het was wachten op het moment dat de gasten de trekker over gingen halen. Dat gebeurde in de 40ste minuut. Thomas Horst pegelde de bal in het kruis en zette TEC op een verdiende voorsprong.

In de tweede helft verwachtte het publiek dat TEC de klus zou afmaken, maar dat gebeurde niet. Hercules toonde meer lef en kwam er vaker uit. TEC speelde in een lager tempo en creƫerde nog naar weinig mogelijkheden. Hercules was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Een pegel van Jeffrey Vlug werd door de keeper met moeite gepareerd en een inzet van Fonville miste kracht om de doelman te passeren. Een schot van Derek van Duren verraste de Tielse doelman bijna, maar het bleef 0-1.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Twisker Wouter Kenemans en Tijianni Noslin in het veld. Die wissel bracht voor nog meer dreiging, maar tegelijkertijd was TEC in de omschakeling een keer dicht bij de 0-2 maar een kopbal van Holder ging net naast het doel van Mulder.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Hercules toch loon naar werken. Tyrone Fonville schoot de bal tegen de Tielse doelman aan, maar kon de bal daarna in het doel lopen:1-1. Hercules ging nog op jacht naar meer en bijna had invaller Kenemans de winnende binnen geschoten. De bal belandde in het zijnet en kort daarna klonk het laatste fluitsignaal. Een knappe prestatie van Hercules die perspectief biedt voor de komende weken. Mooie bijkomstigheid was ook dat de jonge spelers uit de eigen opleiding zich steeds nadrukkelijker manifesteren. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Westlandia dat net als Hercules een moeizame start van de competitie kent. De knappe prestatie tegen TEC moet vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie.

 

Geef een reactie