• U bent ingelogd als:

Hercules knokt zich knap terug maar verliest alsnog

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules leed zondag voor de derde keer op rij een pijnlijke en onnodige nederlaag. Tegen hekkensluiter Blauw Geel’38 werd met 5-3 verloren.

Een dramatische start van de wedstrijd werd Hercules fataal. En opnieuw gebeurde dat tegen een laagvlieger in de derde divisie. Twee weken geleden tankte toenmalig hekkensluiter Quick Haag  zelfvertrouwen tegen Hercules door na 12 minuten al met 2-0 voor te staan. Nu was deze stand na 14 minuten bereikt en stond het na een half uur zelfs 3-0. De thuisploeg had slechts 44 seconden nodig om Hercules een tik uit te delen. Guy ten Kate kreeg een houdbare voorzet niet klemvast en de de verdedigers keken toe hoe spits Rick Polman van de thuisploeg eenvoudig de 1-0 binnen kon tikken.
Hercules was daarna wel dominant in balbezit, maar uitermate kwetsbaar bij balverlies. Dat leidde na 14 minuten tot de 2-0. Steff van Rooijen liet zijn tegenstander uit zijn rug weglopen en dat leidde de 2-0 in. Na die snelle achterstand, bleef Hercules wel de beter voetballende ploeg, maar het verzuimde wat aan de stand te doen. Lars Raaijen kreeg een kopkans die er niet inging en Jeffrey Vlug kreeg een dot van een kans, maar hij schoof de bal oog in oog met de Brabantse doelman naast de verkeerde kant van de paal. Ondertussen was het oppassen op uitvallen van de thuisploeg. Na een half uur was het dan ook weer raak. Opnieuw was het open huis in de Hercules defensie. Tegen een ploeg die al vijf keer op rij niet kon winnen stond Hercules met 3-0 achter. Het klinkt gek, maar Hercules voetbalde in die fase niet eens zo slecht. De 3-1 die Omar el Ghazouani zeven minuten voor rust binnenschoot, zorgde voor hoop bij Hercules. Tegen deze tegenstander was best nog wat mogelijk.
Na rust was dat ook te zien. Hercules zette de tegenstander vanaf het begin vast op de eigen helft en voerde het tempo op. Was Hercules zo maar aan de eerste helft begonnen, dan had er in Veghel veel meer in gezeten. Acht minuten na de pauze bracht Walid Ould-Chik, de gevaarlijkste speler van Hercules, de spanning terug in de wedstrijd: 3-2. Hercules ging voor meer en kreeg dat ook toen Ould-Chik zijn man uitkapte en fraai binnenschoot. Hercules had veerkracht getoond door een 3-0 achterstand om te zetten in 3-3. De Blauw Geel-aanhang zag de bui alweer hangen en vreesde opnieuw met lege handen te staan na 90 minuten. Maar in plaats van door te drukken verviel Hercules in zijn oude fout en lag de bal drie minuten later al weer achter keeper Ten Kate. Een lange bal werd weer niet goed weggewerkt en Rick Polman kon ongestoord aanleggen voor een schot. Hercules stond weer achter. Hercules had niet de veerkracht om deze klap te verwerken. Een slotoffensief om nog een punt uit het vuur te slepen bleef uit. In de extra tijd mocht Blauw Geel nog een keetr scoren waardoor het 5-3 werd.
Door deze nederlaag is Hercules richting degradatiezone afgezakt. Het staat nog maar 2 punten boven de streep. Volgende week wacht op Voordorp een wedstrijd tegen OJC Rosmalen, net als Hercules een club die de punten hard nodig heeft.

Geef een reactie