• U bent ingelogd als:

Hercules kansloos onderuit bij koploper Jong FC Volendam

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules verliest van Jong Volendam

Een zeer matig Hercules had niet veel in te brengen tegen de op oorlogssterkte Jong Volendam formatie. Na 17 minuten lag de eerste beste diepe bal al in het net. Centraal achterin stond Hercules aan de grond genageld te kijken hoe de Jong Volendam aanvaller, Derry John Murkin de bal vrij kon aannemen in het 16 meter gebied en de hoek kon uitzoeken. Dan denk je dat de defensie is wakker geschud maar niets van dat alles. Na 38 minuten spelen staat het 4- 0 voor Jong Volendam die hun doelpunten allemaal op nagenoeg identieke wijze scoren. Overigens, lag dit scoreverloop niet alleen aan het klungelde verdedigerswerk ook op het middenveld werd als een pupil gespeeld.

Als je geen druk op de bal zet, op lijn statisch staat te verdedigen en slap of helemaal niet de duels aan gaat wordt je op divisie niveau “afgeslacht”. Hercules kon daardoor logischerwijs de eerste helft aanvallend geen vuist maken, incasseerde in de tweede helft nog een goal van Martijn Kaars en kon via een penalty van Jeffrey Vlug de eer redden.

Door dit resultaat is de grens bereikt en zijn de komende 14 wedstrijden (8 x thuis, 6 x uit) cruciaal. Hercules kan zich op maken voor hete potjes en spannende weken. Wedstrijden waar met passie , strijd en de inzet van louter fitte spelers punten gehaald MOETEN worden!

Als dat opgebracht wordt, komt het goed want kwaliteit is er maar Hercules heeft zich in positie gemanoeuvreerd die nu ook andere eisen stelt aan het succesvol kunnen zijn. Zo niet, dan laat het zich raden waar je aan het eind van de rit staat en dat is volstrekt onnodig.

Welke eerste stap komende zondag in de goede richting gezet moet worden is nu toch wel voor een ieder duidelijk.

Succes mannen!

Geef een reactie