• U bent ingelogd als:

Hercules in tweede helft langs Quick 20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft gisteren verdiend gewonnen tegen Quick’20. Tegen de ploeg uit Oldenzaal werd het 2-0. De winst kwam pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand.
Op het zonovergoten sportpark Voordorp was Hercules ruim 90 minuten heer en meester maar het slaagde er lange tijd niet in om de ban te breken. Hercules worstelde in de eerste helft vooral met zichzelf. Passes kwamen zelden aan en offensieve acties strandden veelal voor het echt gevaarlijk kon worden. Opnieuw haalden veel spelers niet hun normale niveau. Een euvel dat ook de voorgaande duels zichtbaar was.
De pauze ging in met een 0-0 stand en daarmee vergat Hercules zich tegen deze matige tegenstander te belonen.
 
Na de pauze zagen we een gretiger Hercules. Trainer Speelziek greep uitstekend in door Alfred Mensah en Guytho Mijland in de ploeg te brengen. De invallers drukten meteen hun stempel op de wedstrijd. Er werd meer druk gezet op het middenveld en de watervlugge Mijland zorgde voor meer dreiging voorin. Dat was voor de Hercules aanhang overigens geen verrassing want die zag het tweetal al eerder dit seizoen grote klasse tentoon spreiden. In de bekerwedstrijd tegen Groningen bijvoorbeeld bleven Mijland en Mensah moeiteloos overeind.
Hercules speelde Quick’20 in de tweede helft zoek, maar de eerlijheid gebiedt te zeggen dat de Tukkers Hercules ook geen strobreed in de weg legden. Bij balverlies kreeg Hercules de bal meestal gelijk weer terug van het ongeïnspireerde Quick’20.
 
Toch leek het duel af te stevenen op 0-0. Kansen van Logtestijn en Vlig troffen geen doel. Het was toch Jeffrey Vlug die in de 70ste minuut de score opende. Vlug pegelde een afgeslagen bal hard achter de Twentse doelman. Na die 1-0 zagen we Hercules weer even in haar oude gewoonte vervallen: achteruit lopen na een voorsprong. Quick’20 ging even op zoek naar de gelijkmaker maar was te onmachtig om Hercules pijn te doen. Negen minuten voor het einde beloonde Guytho Mijland zichzelf en zijn ploeg met de verdiende tweede goal. Het was 2-0 en die stand bleef op het scorebord staan. Hercules pakte weer eens drie punten: mede dankzij de goede Mijland en Mensah.