• U bent ingelogd als:

Hercules in tweede helft langs HSC 21

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag weer eens het genoegen van een overwinning mogen smaken. In een niet al te hoogstaande wedstrijd was Hercules net iets gelukkiger dan de tegenstander uit Haaksbergen. Het werd 2-0. De omstandigheden waren ook niet aanwezig om er een goed duel van te maken. Het hoofdveld lag er bij als een steppe, derdedivisie onwaardig. De gemeente is wel in staat om de veldhuur te verhogen, maar fatsoenlijk onderhoud plegen is kennelijk te veel gevraagd. Hopelijk trekt het Hercules bestuur nog deze week aan de bel bij de gemeente, want iedereen kon zien dat fatsoenlijk  voetbal op dit  hobbelveld onmogelijk was.

Mede door de genoemde omstandigheden ontspon zich een rommelige eerste helft waarbij HSC’21 iets beter uit de verf kwam. De Tukkers kwamen een paar keer gevaarlijk dichtbij het Hercules doelman, waar Fons Mulder een paar keer alles uit de kast moest halen om een tegendoelpunt te voorkomen. Halverwege de eerste helft leek HSC’21 op voorsprong te komen toen een kopbal door Fond Mulder net achter de doellijn werd gekeerd. De spelers van HSC’21 vierden de treffer al, maar de grensrechter had de situatie niet goed gezien en hield daarom de vlag omlaag. Het doelpunt telde niet en daarmee kwam Hercules goed weg. Nadat ook het elektronische scorebord het weer eens liet afweten, konden de ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Na rust zag het er bij Hercules defensief wat beter uit, waardoor de ploeg van Eric Speelziek wat meer druk kon gaan zetten op  de helft van de tegenstander.  Er ontstonden wat kleine kansen, maar het duurde tot de 66ste minuut voordat Hercules de leiding nam. Daarbij kreeg het hulp van HSC’21, want het was een verdediger van de groenwitten die de bal in eigen doel werkte. HSC’21 ging hierna op zoek naar de gelijkmaker waardoor er meer ruimte ontstond voor Hercules, maar tot in de blessuretijd bleef het spannend. In een van de laatste aanvallen van de wedstrijd, scoorde Thomas Reynaers de 2-0. Hij werkte de voorzet via de onderkant van de lat in het doel. De grensrechter zag het nu wel goed en het doelpunt telde ditmaal wel. Door de overwinning kan Hercules weer voorzichtig naar de vierde plek kijken. Zaterdagavond gaat de ploeg van Eric Speelziek op bezoek bij Jong Achilles in Groesbeek.