• U bent ingelogd als:

Hercules in slotfase langs JVC Cuijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Terechte zege op JVC Cuijk komt kort voor tijd tot stand

Op een zonovergoten sportpark in Cuijk trad Hercules zondagmiddag aan zonder de geschorste Jeffrey Vlug, de geblesseerde Tyrone Fonville en de nog in het 2e team speelminuten makende aanvoerder Rob Rietveld. Hercules start op het warme rubber ingestrooid kunstgrasveld behoudend en optisch heeft JVC Cuijk een licht overwicht. Een overwicht dat overigens niet tot grote kansen leidt. De ploeg van trainer, Ruud Kaiser heeft net als Hercules nog kans op het behalen van de derde periode en probeert Hercules onder druk te zetten. Dat lukt niet echt want het is Hercules dat in de eerste helft de beste kansen heeft echter oog in oog met de doelman missen de aanvallers het doel.

 

Hercules komt wel goed weg als JVC spits Jordie v/d Laan doorbreekt en middels een tackle verdedigd wordt, heel Cuijk schreeuwt om een penalty en rode kaart echter scheidsrechter Thijs wuift de actie weg en laat doorspelen. De rust gaat in met een 0 -0 stand.

 

In de tweede helft komt Hercules scherper en beter uit de startblokken. De voor Floris Burgers ingevallen Robert Guerin is een prima aanspeelpunt voorin en Gilbrano Plet komt met gevaarlijke acties beter in de wedstrijd waarbij hij goede ondersteuning krijgt van Koen Oost. Dit leidt tot opeen volgende gevaarlijke aanvallen en kansen. Uiteindelijk is het Robert Guerin die zichzelf op de rand 16 vrij speelt en met en bekeken droog schot de terechte 0-1 aan tekent. JVC Cuijk reageert door wat meer druk naar voren te zetten echter Hercules blijft de gevaarlijkste ploeg. Toch slaagt JVC erin op gelijke hoogte te komen wanneer Boy Visser bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie in het strafschopgebied tegen de grond wordt gewerkt, penalty! De toegekende 11 meter trap wordt door Jordie v/d Laan onberispelijk achter de kansloze Fons Mulder geschoten.

 

Hercules – mentaal sterk – gaat onverdroten door met het opzetten van aanvallen en creëren van scoringskansen. Zo zijn diverse aanvallers dicht bij een goal. Zo knalt Thomas Reynaers in de 83-ste minuut hard op de lat en redt de keeper op een goede inzet van Plet. Uiteindelijk capituleert de JVC defensie dan toch wanneer Thomas Reynaers na een mooie steekbal van Gilbrano Plet met een lage schuiver de dik verdiende winnende goal maakt, 1- 2. Enkele minuten daarna fluit de scheidsrechter voor het einde en blijft Hercules in de race om de derde periodetitel.

 

Komende zondag de “thriller” in Utrecht wanneer de stadsderby tegen Magreb’90 op het programma staat. Magreb’90 leidt in de derde periode en heeft twee punten meer dan Hercules. De bewoners van sportpark “Papendorp” zijn bezig met een ongekende succesvolle zegereeks, is momenteel de ploeg in vorm en daardoor de favoriet in deze tweestrijd. De verwachting is dat de publieke belangstelling voor het duel tussen deze twee goed voetballende ploegen groot zal zijn en hopen allemaal op een mooie pot voetbal.