• U bent ingelogd als:

Hercules in slotfase langs Jong De Graafschap

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap met 1-2 gewonnen. Op een bijveld van amateurclub DZC ’68 werd het een uiterst moeizame zege.

Soms speel je goed en krijg je niets. Zoals twee weken geleden bij Westlandia. En soms speel je niet goed en stap je toch met drie punten van het veld, zoals zondag in Doetinchem. De omstandigheden waren zeker niet ideaal in Doetinchem, dat moet gezegd. Het hoofdveld van DZC, waar de beloften van De Graafschap hun thuiswedstrijden afwerken, was nog niet klaar. Daardoor werd uitgeweken naar een bijveld, een kunstgrasveld met een harde ondergrond. Vervelend, maar daar lag het niet uitsluitend aan dat Hercules een moeizame middag tegemoet ging. Hercules had het in de eerste tien minuten al kunnen afmaken, maar twee goede kansen waren niet aan Oscar Logtestijn besteed. Daarna zakte het spelpeil van Hercules terug en kreeg Jong De Graafschap, een fitte ploeg die vrijwel dagelijks traint, de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Hercules was slordig in de combinatie, maar ook corners werden onzorgvuldig uitgevoerd. De smaakmakers van een week eerder, hadden vaak ruzie met de bal.

 

In de tweede helft diende zich al snel een meevaller aan voor Hercules. Jurre Vreman, de zoon coach Jan Vreman, haalde een doorgebroken Herculaan neer. De prima leidende scheidsrechter trol meteen rood. Hercules kwam al na zeven minuten met een man meer te staan, maar dat was op het veld nauwelijks merkbaar. Jong De Graafschap hield vrij eenvoudig stand en kwam zelfs twintig minuten voor tijd brutaal op voorsprong door een ingekopte corner.

Pas hierna leek Hercules wakker geschud. Nu werd de tegenstander wel in een hoger tempo vastgezet. Uit een van de aanvallen kopte Mathijs Blijham dan ook de verdiende gelijkmaker binnen. Hercules bleef jagen op de voorsprong, raakte nog een keer de lat, maar kreeg dan toch loon naar werken. Tyrone Fonville tikte een afgeslagen bal binnen: 1-2. Waar iedereen de genadeklap voor De Graafschap verwachtte, werd het echter toch weer spannend. De thuisploeg gaf niet op en perste ereen slotoffensief uit. Twee maal werd de bal door de Hercules-defensie van de doellijn gehaald. Daardoor bleef het 1-2. Een moeizame zege, die wel op karakter tot stand kwam. Want als ook minder goede wedstrijden worden gewonnen, dan belooft het een mooi seizoen te worden.