• U bent ingelogd als:

Hercules in slotfase langs EVV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft drie belangrijke punten meegenomen uit Limburg. Een verdiende overwinning die pas in het laatste kwartier tot stand kwam.
Hercules begon het duel op het zware veld in Echt uitstekend. Binnen de minuut is er een goede aanval over de rechterkant waarna inzetten van Thomas Reynaers en Mart Stokkers werden gekeerd door doelman Vercruysse.
Hercules heeft het eerste gedeelte van de wedstrijd het initiatief. EVV trekt zich terug maar Hercules voetbalt goed tussen de ruimtes door. Dit levert een goede schietkans op voor Nathan Bijl en Tyrone Fonville, maar beide inzetten worden gekeerd door de uitstekende EVV doelman. Enkele minuten later zien we een vrije trap van Jeffrey Vlug gepakt worden door de doelman van EVV. Hercules doelman Fons Mulder is in deze fase van de wedstrijd nog niet getest. Het eerste gevaar van EVV komt middels een afstandschot na ruim een half uur spelen. Tien minuten voor de rust zien we een goede aanval van Hercules. Een goede steekbal van Kevin Ligtermoet zet Nathan Bijl vrij in de zestien. Deze behoudt het overzicht en geeft Vlug een schietkans, deze schiet hard op de paal waarna de bal terug het veld in schiet.
In de tweede helft zien we een ander spelbeeld. Hercules is slordiger en gaat mee in het fysieke spel van EVV. Dit levert een schietkans op voor een EVV aanvaller maar zijn schot wordt gepakt door Fons Mulder. Na 57 minuten is het toch EVV dat op voorsprong komt. Een vrije trap wordt ingekopt en bij de tweede paal door Kevin Ligtermoet weggeschoten. Assistent scheidsrechter Beijer oordeelt dat de bal de doellijn is gepasseerd, 1-0.
In de fase na de achterstand is Hercules het even kwijt. Het is erg slordig en heeft teveel balverlies. Na 70 minuten zien we een schot van Jeffrey Vlug gepakt wordt door de doelman en uit de daaropvolgende hoekschop kopt Koen Oost rakelings naast.
In de 76ste minuut komt Hercules op gelijke hoogte. Jeffrey Vlug wordt onderuit gelopen in de zestien waarna scheidsrechter Gansner een strafschop toekent. Het levert de EVV verdediger ook een tweede gele kaart op. Thomas Reynaers schiet Hercules vervolgens koel op gelijke hoogte. Na deze gelijkmaker gaat Hercules door, het gaat weer voetballen en ruikt de drie punten. In de 82ste minuut komt daar eindelijke de voorsprong. Een voorzet van Koen Oost wordt door Zakaria Issarti laag binnengeschoten, 1-2.
In de slotfase zien we een offensief EVV. Veel lange ballen en hopen op een bal die goed valt. Hercules houdt veelal balbezit en krijgt een uitgelezen mogelijkheid op 1-3. Tyrone Fonville mist echter waardoor het tot de laatste seconde spannend blijft. In de zesde minuut van de extra tijd krijgt EVV nog een hoekschop. Hercules verdedigt goed uit waarna de wedstrijd is afgelopen.
Hercules pakt drie belangrijke punten en heeft de aansluiting met de subtop weer gevonden. Komende zondag krijgt Hercules de uitgelezen mogelijkheid om dit gat nog kleiner te maken. Op Sportpark Voordorp is Be Quick 1887 te gast. Het duel start zondag om 14.00 uur