• U bent ingelogd als:

Hercules in grote KNVB beker

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dongen treurt na de uitschakeling in de KNVB-beker.

Dongen treurt na de uitschakeling in de KNVB-beker. © Foto Ruud Voest

 

In een prachtige bekerwedstrijd, wint Hercules met 4-2 na verlenging van Dongen. Met een 2-0 voorsprong zat Hercules op rozen, maar Dongen kwam tot 2-2 terug en stelde de zenuwen van de Hercules fans stevig op de proef. Hercules rechtte de rug en won verdiend in de verlenging. Met als resultaat weer een memorabel hoogtepunt voor de club: deelname in de ‘grote’ KNVB beker.

Hieronder het verslag op www.bd.nl

Dongen grijpt naast kwalificatieplaats voor KNVB Beker

Vorig jaar kwamen de competitiegenoten in hun onderlinge duels allebei eenmaal als winnaar uit de bus. Toen won tweemaal de thuisploeg. Net als vorig seizoen bleken de onderlinge krachtsverhoudingen in dit bekerduel erg klein te zijn. De thuisploeg begon erg sterk. Nadat Bolck en Van Logstijn al twee kansen om zeep hielpen, kopte Oscar Van Logtestijn zijn Hercules in de 24e minuut op 1-0. Kort na de rust verdubbelde diezelfde Van Logtestijn de Utrechtse voorsprong. Dongen-aanvoerder Remon Koenen was toen al gewisseld door trainer Ron Timmers.

Het was zijn vervanger Thomas Schilders die een groot aandeel had in de wederopstanding van de Kanaries, die in de eerste kwalificatieronde DOVO met 5-2 terug naar Veenendaal hadden gestuurd. Nadat middenvelder Glenn Kools zijn ploeg in de 65e minuut naar 2-1 had gevolleerd, trok nieuweling Schilders de stand tien minuten voor tijd gelijk: 2-2. De spanning in de echte bekerkraker was terug en hierna volgde er een verlenging.

Hierin voerde de thuisploeg weer het hoogste woord, want het team van trainer Eric Speelziek liep in de extra tijd wederom uit naar een dubbele voorsprong. Door een treffer van Van Blijham en de derde goal van Van Logstijn wachtte Dongen wederom de zware taak om een achterstand van twee goals ongedaan te maken. De blauwgelen bleken niet nóg een keer in staat om dit kunststukje te herhalen.