• U bent ingelogd als:

Hercules in extremis langs Jong De Graafschap

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag drie welkome punten binnengehaald tegen Jong De Graafschap. In de extra tijd scoorde Fouad Belarbi na fraai aangeven van Jeffrey Vlug de winnende: 2-1.

Tevreden gezichten na afloop in het paviljoen. Hercules had zojuist de belangrijke competitiewedstrijd tegen de beloften van De Graafschap gewonnen. Een zege die Hercules lucht geeft. De gevarenzone is verlaten door de winst op belager Jong De Graafschap.
Lang zag het er op een zonnig sportpark Voordorp niet naar uit dat Hercules aan het langste eind zou trekken. Op het hobbelige veld had Hercules een zware dobber aan de jonge superboeren die vooral de eerste twintig minuten het beste van het spel hadden en duidelijk niet naar Utrecht waren gekomen voor een punt.
Na 22 minuten kwam Jong De Graafschap op voorsprong via een doelpunt met een buitenspelluchtje. De pass waaruit het doelpunt kwam van Marlon Versteeg leek langs de lijn buitenspel, maar er werd niet gevlagd en gefloten waardoor het doelpunt telde. De voorsprong was op dat moment ook niet onverdiend voor de gasten, die gretiger speelden dan de thuisploeg.
Hercules probeerde wel wat terug te doen, maar de opbouw stagneerde veelal al vroegtijdig door slordig balverlies. Kansen waren er wel voor Plet en Oehlers, maar ze troffen geen doel. Aan de andere kant was het oppassen voor een tweede doelpunt van Jong De Graafschap. De eerste helft kabbelde rustig voort zonder enige echte hoogtepunten.
In de tweede helft zagen we een feller Hercules uit de kleedkamer komen. Het veldspel was nog steeds niet groots, maar de beleving, waaraan het in de eerste helft ontbrak, was er nu wel. Toch duurde het nog tot de 60ste minuut voordat Hercules de gelijkmaker binnenschoot. Plet ging alleen door, maar zijn inzet stuitte op de doelman. De rebound werd vervolgens door Fonville gemist, waarna Belarbi uiteindelijk wel de bal in het net wist te tikken.
Na de 1-1 gingen beide ploegen op zoek naar de winst. Het zag er in de spannende slotfase naar uit dat Jong De Graafschap die winst mee naar Doetinchem zou nemen. Een inzet op de lat en een pegel op de paal hielden Hercules echter in leven. In de extra tijd, perste Hercules er nog een keer een aanval uit. Jeffrey Vlug werd diep gestuurd. Hij schermde de bal goed af en legde hem panklaar neer voor Fouad Belarbi, die beheerst intikte: 2-1. Twee minuten later floot de scheidsrechter af. Hercules kreeg misschien meer dan waar het recht op had, maar dat is ook wel eens keer lekker.
Door de zege is het verschil met de streep zeven punten. We kunnen ervan uitgaan dat we nu weer voorzichtig naar boven kunnen kijken. Hopelijk zorgt de zege voor wat meer vertrouwen in de ploeg van Eric Speelziek. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse.