• U bent ingelogd als:

Hercules in doelpuntrijk duel langs OJC Rosmalen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Hercules zich zondag officieel veilig gespeeld in de derde divisie. Het werd 5-3 tegen OJC Rosmalen.

Hercules en OJC schotelden de aanwezige toeschouwers op Voordorp een aantrekkelijk en vooral doelpuntrijk duel voor. Je kon zien dat er weinig druk meer op deze wedstrijd stond. OJC Rosmalen was al veilig en Hercules officieus ook. Hercules en OJC zochten meteen de aanval op en dat leverde kansen op aan beide kanten.
In de 11e minuut was het OJC dat voor het eerst het net trof. Uit een voorzet kon spits Diego Meerveld ongehinderd binnen koppen: 0-1. Hercules reageerde meteen en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het duurde tot de 39ste minuut  voordat die viel. Een voorzet werd door Guytho Mijland beheerst achter de Brabantse doelman gewerkt. Het stond weer gelijk. Nog geen voer minuten later kreeg Hercules een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Matthijs Blijham en Jeffrey Vlug stonden achter de bal, maar het was Vlug die de bal onverwacht met rechts snoeihard langs de muur en de keeper schoot. Een wonderschoon doelpunt dat Hercules vlak voor rust aan de leiding bracht.
Direct na de thee lag de 3-1 er al in. Oskar van Logtestijn was trefzeker en met 3-1 leek d e wedstrijd gespeeld. OJC Rosmalen kwam echter tien minuten later toch weer in de wedstrijd doordat onattent verdedigen werd afgestraft. Echt in de problemen kwam Hercules niet, want kort daarna kreeg Hercules een penalty die zoals vanouds feilloos werd benut door Jeffrey Vlug. OJC gaf de strijd op en tien minuten voor het einde maakte Oskar van Logtestijn met een fraai doelpunt aan alle onzekerheid een einde: 5-2. OJC deed vlak voor tijd nog wat terug en scoorde de 5-3, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Hercules is ook volgend seizoen weer verzekerd van derde divisie voetbal.
De overige vier wedstrijden kan Hercules de positie op de ranglijst nog wat verbeteren. Volgende week gaat Hercules op bezoek bij JVC Cuijk.