• U bent ingelogd als:

Hercules geeft zekere overwinning kinderlijk uit handen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules deed zich zondag tekort door in het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Dongen een 2-0 voorsprong weg te geven. Dongen scoorde nog vier keer en liet Hercules achter met een enorme kater: 2-4

De magnum fles champagne die de spelers en aanhang van Dongen na afloop in het paviljoen ontkurkten was tekenend voor de euforie bij de Brabantse opponent. Begrijpelijk, want niemand bij de blauw-gelen had er diep in de tweede helft meer op gerekend dat er nog wat te halen viel in Utrecht. Hercules stond veertien minuten voor het einde van de officiƫle speeltijd op een riante 2-0 voorsprong. Niets leek een overwinning en positie in de subtop voor Hercules in de weg te staan. maar een doelpunt van Tom Kolkert luidde het Dongens kwartiertje in. Na die aansluitingstreffer ging alles fout bij Hercules wat fout kon gaan. Dongen scoorde nog drie keer en legde daarmee alle kwetsbaarheden van Hercules pijnlijk bloot.
Hercules riep de problemen na de 2-0 over zichzelf af, want na het doelpunt van Bilal Ould-Chick ging de ploeg van trainer Jochem Twisker achteruit lopen en opende daarmee weer de deur voor de gasten uit Dongen. Ook de trainer zelf had geen gelukkige dag met zijn wissels. Hij liet Lars Raaijen, die geen potten kon breken in de spits, vrijwel de gehele wedstrijd staan. Ook werd wederom duidelijk dat Steff van Rooijen zich niet thuis voelt op de rechtsback positie waar hij nu al een paar weken is geposteerd. De creatieve inbreng van Steff wordt juist node gemist op het middenveld.
Toch leek niets een overwinning van Hercules in de weg te staan. In de tiende minuut opende Walid Ould-Chick de score met een prachtig doelpunt. Ould-Chick ging sterk door op de rechter flank. Op de achter lijn stuurde hij zijn tegenstander en de Dongense doelman het bos in met een fraaie schijnbeweging: 1-0. Dongen gaf zich daarna zeker niet gewonnen en voerde de druk op. Een aantal voorzetten van de Brabanders konden ternauwernood worden weggewerkt. De ploegen gingen met een 1-0 stand de kleedkamers in voor de pauze.
Na rust zagen we Hercules wat meer op de helft van de tegenstander spelen, maar Dongen bleef telkens gevaarlijk op de counter loeren. Maar nadat Walid Ould-Chick in de 58ste minuut de 2-0 binnen schoot, leek het verzet van Dongen gebroken. Maar zoals wel vaker gebeurt, na een voorsprong, ging Hercules na die 2-0 steeds meer achteruit voetballen. Het aantal terugspeelballen op keeper Guy ten Kate was bijna niet te tellen, terwijl Dongen op dat moment juist rijp was voor de genadestoot. Het overwicht van Hercules ebde gestaag weg. Dongen kon er steeds vaker uitkomen en de aansluitingstreffer, een kwartier voor tijd, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Het doelpunt zette de wedstrijd volledig op zijn kop. De organisatie in de defensie bij Hercules was daarna helemaal zoek. Vijf minuten later kon Dongen gelijk maken. Hercules kreeg daarna uit een spaarzame uitval nog een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar Lars Raaijen kreeg de bal niet onder controle. In de daarop volgende minuten sloeg Dongen nog tweemaal toe. Daar waar Hercules het een week eerder vooral in het eerste kwartier liet afweten, daar was nu het laatste kwartier fataal. Het zijn wellicht de groeistuipen waar Hercules mee te maken heeft, maar het is duidelijk dat deze zwakke momenten er snel uit moeten om. De Dongen aanhang kon zijn geluk niet op en vierde de niet meer verwachte overwinning lang en uitbundig in het Hercules paviljoen. Opnieuw een pijnlijke nederlaag voor Hercules. Volgende week speet Hercules uit in Veghel tegen Blauw-Geel.