• U bent ingelogd als:

Hercules faalt op alle fronten in stadsderby

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Een ongeïnspireerd Hercules heeft met 1-0 verloren van stadsgenoot De Meern. In een wedstrijd die gespeeld wordt in een zeer belangrijke fase van de competitie en waar elk punt telt werd na 15 seconden al duidelijk dat Hercules niet bij de les was. Jordy Stins van de Meern had vanaf de aftrap een nagenoeg vrije doortocht om vervolgens keihard uit te halen. Gelukkig voor Hercules belandde zijn schot op de paal en vloog voorlangs het doel uit. Wat een begin en onbegrijpelijk.

 

Hercules stelde hier bar weinig tegenover, het creëerde weliswaar een optisch veldoverwicht maar aan de bal was het ver onder de maat. De eerste helft sukkelde door zonder dat beide teams tot kansen kwamen.

De tweede helft was enkele minuten oud toen wederom heel Hercules ongeconcentreerd en apathisch om zich heen stond te kijken bij een schot van wederom Jordy Stins, de bal vloog door een kluwen van spelers de goal in , 1- 0. Hercules probeerde de opgelopen schade te herstellen maar het niveau van de ploeg bleef – op een drietal spelers na – ver beneden de norm. Een enkel schot en wat corners leverden de pogingen van Hercules op. Volstrekt onvoldoende én derde divisie onwaardig werd het duel verloren.

Feit is dat Hercules nog 4 punten van een p/d plek af staat en de komende wedstrijden – om een cliché te gebruiken – ” uit een ander vaatje zal moeten tappen “.

Dat het team dat kan is reeds in de eerste seizoenshelft gebleken toen wedstijden op basis van voetballende kwaliteit gewonnen werden. Het kan dus wel.

Zondag thuis tegen EVV is daar de eerste gelegenheid voor.