• U bent ingelogd als:

Hercules en UNA in evenwicht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules en UNA deelden de punten op Voordorp in een niet bijster aantrekkelijke wedstrijd (0-0). UNA had, getuige de voorbeschouwing op haar website, gerekend op een eenvoudige overwinning op ‘laagvlieger’ Hercules. Maar op Voordorp liet de ploeg uit Veldhoven zien zelf ook bepaald geen hoogvlieger te zijn. Het was vooral de dame met de megafoon op de tribune die opviel namens UNA. Ongevraagd voorzag ze de matige wedstrijd van levendig commentaar. ,,Doordrukken UNA, mooie aanval UNA,’’ schalde het over het hoofdveld.  UNA was de eerste helft wel iets dreigender dan Hercules, maar serieuze kansen kwamen er niet uit voort. Aan Hercules-zijde viel de eerste 45 minuten weinig te genieten. Floris Burgers kwam een keer oog in oog met de UNA doelman, maar Burgers kon de bal niet lekker raken.

In de tweede helft was Hercules iets gretiger en kwam het een aantal keren dicht bij een doelpunt. Roy Kelder kwam alleen voor de keeper te staan, maar speelde de bal te ver vooruit waardoor de kans verloren ging. Ook Francis van Rooij en Frank Heus kregen mogelijkheden, maar scoren is het probleem van Hercules dit seizoen, werd ook nu duidelijk. Met een beetje meer scherpte voorin, zou Hercules net als UNA nog volop in de race zijn voor een promotie naar de tweede divisie. Voetballend kan Hercules met de meeste tegenstanders moeiteloos mee. Ook gisteren had er meer ingezeten. Even leek het erop dat Hercules in de extra tijd alsnog de volle buit binnen zou halen. Maar de inzet van Marciano van Leijenhorst uit een corner van Floris Burgers werd door de uitstekende UNA-doelman van de lijn gehaald. Kort daarop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met 0-0 konden de meeste toeschouwers uiteindelijk wel leven. UNA kreeg de tweede helft ook een paar vrije trappen dicht bij het Hercules doel. Wat dat betreft had het ook zomaar weer een nederlaag kunnen zijn. Hercules blijft 11 punten voorstaan op nummer laatst Rosmalen. Die ploeg speelt met Pasen nog wel een inhaalwedstrijd bij Magreb ’90.

Het beste nieuws kwam zondag enkele uren na de wedstrijd. Nathan Bijl keert na een kort avontuur bij Spakenburg terug bij Hercules. Een regelrechte aanwinst voor de club.