• U bent ingelogd als:

Hercules en OJC Rosmalen delen de punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag gelijk gespeeld tegen OJC Rosmalen. Het werd 2-2. Over negentig minuten gezien een uitslag waar mee te leven valt.

De volgers van het halfvolle glas, kunnen zeggen dat Hercules na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt pakte. Waar het tegen Dongen na een 2-0 voorsprong in het laatste kwartier helemaal mis ging, daar hield Hercules nu na de gelijkmaker in de 79ste minuut wel de schade beperkt. Positief kun je het ook noemen dat trainer Jochem Twisker ondanks de slechte serie wedstrijden zijn elftal grotendeel intact houdt en de spelers de kans geeft om te groeien.

De volgers van het halflege glas zullen concluderen dat Hercules voor de vierde keer op rij niet wist te winnen. Opnieuw gebeurde dat tegen een tegenstander die geen hoge ogen gaat gooien in de derde divisie en weer werd een voorsprong in de slotfase niet vast gehouden. De kritische volgers kunnen ook zeggen dat het in de defensie nog steeds rommelt.

Halfvol of halfleeg; de feiten zijn dat Hercules na vier minuten alweer tegen een achterstand aankeek. Het begint een patroon te worden. Zain Moghal kon profiteren van slordig uitverdedigen bij Hercules. Kort daarvoor kreeg Hercules nog een grote kans om de score te openen, maar die kans ging er niet in, waardoor de formatie van Jochem Twisker opnieuw snel achter de feiten aanliep. Twisker had er na de nederlaag tegen Blauw Geel’38 voor gekozen om de opstelling ongewijzigd te laten. Het publiek zag dat Steff van Rooijen opnieuw door Twisker op de rechtsback positie was geposteerd. Een plek waar deze middenvelder zich al weken niet thuis voelt en met de week onzekerder gaat voetballen. Het valt hem niet kwalijk te nemen. Op het middenveld worden de aanvallende acties en de energie van Steff juist node gemist.
Hercules rechtte zijn rug en kwam na 22 minuten langszij door het eerste doelpunt van spits Lars Raaijen. Kort daarna kreeg Loed Keizer uit een corner de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar Keizer kreeg de bal niet op tijd voor zijn goede voet.
Na de gelijkmaker ontspon zich een wedstrijd die alle kansen op kon, maar waarbij de Brabanders een aantal keer dichtbij een doelpunt waren.

Na de pauze was Rosmalen een paar keer gevaarlijk uit dode spelmomenten. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Walid Ould-Chikh krulde een vrije trap fantastisch binnen. Hercules moest de voorsprong nog een half uur vasthouden. Het publiek maakte zich op voor de komst van Emillio Priëto. Twisker liet Priëto ruim een half uur warm lopen, maar de speler die Hercules tegen JVC Cuijk aan de laatste overwinning hielp, kreeg geen speelminuten.  Ruim twintig minuten voor het einde kreeg Tyrone Fonville een enorme kans om Hercules op 3-1 te schieten. Hij werd na een fraaie aanval vrij voor het doel aangespeeld, waar de keeper al was geklopt. Fonville had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot de bal tegen de OJC-verdediger op.

Elf minuten voor tijd kreeg Hercules alsnog de gelijkmaker om zijn oren. De defensie zag er niet goed uit bij een corner van OJC. Fons Mulder kreeg een houdbare bal niet klemvast. Stef Nieuwendaal tikte de bal daarna tergend langzaam achter de lijn, waar Jeffrey Vlug er niet in slaagde het rollertje te pareren.

Beide ploegen, die de punten nodig hebben om weg te komen uit de degradatiezone, gingen daarna vol voor de winst. In de extra tijd leek Ould-Chikh Hercules alsnog naar de zege te schieten, maar zijn schot werd door de Rosmalen-doelman uit de bovenhoek getikt.

Na drie minuten floot de prima fluitende Max Kok voor het eindsignaal. Hercules moest genoegen nemen met een punt. Hercules had afstand kunnen nemen van de streep maar blijft daar na de remise tegen Rosmalen nu drie punten van verwijderd. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen HSC’21 in Haaksbergen dat evenveel punten heeft als Hercules.

Geef een reactie