• U bent ingelogd als:

Hercules en Jong Achilles’29 in evenwicht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor Hercules was het tweede keer deze competitie dat het op zaterdagavond tegen een Belofte team moest aantreden. Eerder dit seizoen werd in een troosteloos stadion “De Vliert” het competitie duel tegen Jong F.C. Den Bosch afgewerkt. Zaterdagavond ging de reis naar de in een idyllisch glooiend landschap gelegen amateur accommodatie van profclub Achilles’29 alwaar hun talenten de opponent waren.

Voor 62 toeschouwers werd op deze regenachtige avond om 18.00 uur op het prachtige – van Duitse fabricage zijnde – nieuwe kunstgrasveld afgetrapt. Jong Achilles’29 opende de wedstrijd met snel en pressievol voetbal hetgeen Hercules in het eerste kwartier voor de nodige problemen stelde. Het was te danken aan prima keeperswerk van Fons Mulder en de factor geluk toen een laag hard schot op de paal uiteen spatte dat de thuisploeg de score niet opende. Hercules herpakte zich en de verdediging, waar Halldor Arnarsson zijn opwachting maakte als gevolg van de door een schorsing ontbrekende Nathan Bijl, kreeg meer grip op het aanvalsspel van Jong Achilles’29.

Hercules voetbalt zich gedurende de eerste helft beter onder de druk uit en kreeg enkele goede mogelijkheden waarbij een strakke voorzet van Kevin Ligtermoet aanvaller Gilbrano Plet bijna tot scoren brengt, echter de rappe Plet komt een teenlengte tekort om de bal in het doel te glijden. Verder dan wat schoten op doel die niet als echt gevaarlijk te betitelen waren kwamen beide teams niet en hadden de wisselspelers van Jong Achilles’29 het druk met ballen of achter de afrastering of uit het aangrenzende weiland te halen. Of dit nu een onderdeel is van de Achilles’29 opleiding tot profvoetballer of door het ontbreken van ballenjongens is niet geheel duidelijk geworden. Zoals ook het ontbreken van door de KNVB voorgeschreven stewards en hekwerk van kleedkamer naar speelveld blijkbaar niet voor deze “BVO” geldt ?!.

De tweede helft liet een meer aanvallend en naar voren spelend Hercules zien. Zo kwamen er kansen voor Gilbrano Plet – alleen op Jong Achilles’29 en voormalig Magreb’90 , keeper Antoine Gounet af – maar ook doelpogingen van Thomas Reynaers en Tyronne Fonville troffen geen doel. Aan de andere kant was het ook regelmatig oppassen geblazen en werd een dot van een scoringskans door een van de Achilles’29 aanvallers kinderlijk verprutst. Tot in blessuretijd bleef Hercules geloven in een driepunter en voerde het de druk verder op door de inbreng van Robert Guerin en Floris Burgers . Dat leverde in de slotminuut een doorbraak van Gilbrano Plet op die in het 16 – meter gebied volledig onderuit gelopen werd en waarvoor heel Hercules een penalty claimde, echter de prima fluitende scheidsrechter Ruperti wilde er niet aan en liet het bij een corner waarna hij voor het einde van de wedstrijd floot.

Over het geheel van de wedstrijd gezien een terecht gelijkspel in een troosteloze ambiance, een zaterdagavond wedstrijd die slechts één voordeel kent en dat is dat de Hercules selectie nog even de Utrechtse binnenstad in kon. Gelukkig staan er voor dit seizoen geen zaterdagavond potjes meer bij dergelijke “BVO’s” gepland.

Komende zondagmiddag wacht de thuiswedstrijd op het heerlijke tijdstip van 14.00 uur tegen E.V.V. en zeer waarschijnlijk in een ambiance die amateurvoetbal op 3e divisie niveau zo aantrekkelijk maakt.